ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Wind Empowerment Athens 2014

Το Νοέμβριο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δικτύου Wind Empowerment που περιλαμβάνει οργανώσεις που ασχολούνται με τη μελέτη και την τοπική κατασκευή μικρών χειροποίητων ανεμογεννητριών. Στόχοι της συνάντησης είναι η ανάπτυξη του δικτύου τεχνικά αλλά και κοινωνικά. Η καμπάνια χρηματοδότησης έχει σαν στόχο την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων ανθρώπων που θα συμμετάσχουν από αναπτυσσόμενες χώρες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα, όπου δύο οργανώσεις που συμμετέχουν στο δίκτυο Wind Empowerment έχουν αναλάβει τα πρακτικά. Η ομάδα έρευνας αγροτικής ηλεκτροδότησης του ΕΜΠ (rurerg.net) έχει οργανώσει την πρόσβαση σε αίθουσες διαλέξεων και χώρους εργαστηρίων, καθώς η οργάνωση Νέα Γουινέα (neaguinea.org) έχει αναλάβει τους χώρους διαμονής.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα περιλαμβάνει:

- Παρουσίαση ερευνητικών εργασιών και δραστηριοτήτων κάθε μέλους του δικτύου.
- Επιδείξεις και πειράματα στην αεροσήραγγα και σε πάγκους δοκιμών γεννητριών.
- Πρακτικά εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνικών κατασκευής και συστημάτων καταγραφής δεδομένων.
- Εκδρομές στο πεδίο δοκιμών μικρών ανεμογεννητριών της ερευνητικής ομάδας SmartRUE του ΕΜΠ στη Ραφήνα και σε εγκατεστημένες μικρές ανεμογεννήτριες στο Μαραθώνα.
- Μεταφορά πρακτικής εμπειρίας από τις οργανώσεις σχετικά με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τις τεχνολογίας, σε τεχνολογικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Η ομάδα διοργάνωσης ζητά συνδρομή για την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων των μελών του δικτύου που θα έρθουν από όλες τις ηπείρους, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες και δυσκολεύονται να καλύψουν τα μεταφορικά τους έξοδα χωρίς επιδότηση. Ενδεικτικές οργανώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες είναι: AJA (Μαλί), Craftskills East Africa (Κένυα), Energizar (Αργεντινή), KAPEG (Νεπάλ), Kartong project (Γκάμπια), MinVayu (Ινδία), ÉolSénégal (Σενεγάλη), μεταξύ άλλων.

https://www.indiegogo.com/projects/wind-empowerment-athens-2014

Wind Empowerment Athens 2014

Ο οργανισμός Wind Empowerment δραστηριοποιείται για την ανάπτυξη μικρών τοπικά κατασκευασμένων αυτοσχέδιων ανεμογεννητριών, που αρχικά σχεδιάστηκαν από τον Hugh Piggott, για να καταστεί δυνατή η ηλεκτροδότηση αγροτικών κοινοτήτων.

Ο οργανισμός αποτελείται από 37 οργανώσεις σε 28 διαφορετικές χώρες. Έχουμε ένα ευρύ φάσμα μελών: συμπεριλαμβάνουν κατασκευαστές μικρών ανεμογεννητριών, συλλόγους, ΜΚΟ, πανεπιστήμια, κοινωνικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, χώρους πειραματικών δοκιμών, και 1.146 άτομα.

Ο οργανισμός Wind Empowerment είναι μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνογνωσίας που συνδέει όλα τα μέλη και τους συμμετέχοντες. Ο καθένας μπορεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι, στο περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζεται η τεχνολογία, σχετικά με τις τεχνικές εξελίξεις και άλλες πληροφορίες, βοηθώντας να γίνουν οι μικρές ανεμογεννήτριες μια πιο προσιτή τεχνολογία, που να είναι αρκετά βιώσιμη έτσι ώστε να δώσει μια απάντηση στο πρόβλημα της αγροτικής ηλεκτροδότησης.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2011 μετά από μια συνάντηση πολλών οργανώσεων στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Πλήρες κείμενο της πρότασης χρηματοδότησης (pdf)

Leave a Comment