ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συμμετοχή του Sarantaporo.gr στο BattleMesh V8 στο Μάριμπορ της Σλοβενίας

Από 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου 2015 είχα την χαρά να συμμετέχω BattleMesh V8 στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, ως μέλος του Sarantaporo.gr και του Aσύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών (AWMN). Για όσους δεν γνωρίζουν ήδη, το Battlemesh είναι μία ετήσια συνάντηση προγραμματιστών πρωτοκόλλων mesh δρομολόγησης από όλο τον κόσμο, καθώς και μελών και υποστηριχτών ασύρματων κοινοτικών δικτύων και τεχνολογιών ασύρματης δικτύωσης με χρήση ανοιχτού λογισμικού.

Περισσότερα για το Battlemesh v8 στα παρακάτω link:

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης στήνεται επιτόπου ένα πειραματικό δίκτυο (testbed) με την χρήση ανοιχτού λογισμικού (openwrt) και τεστάρονται βάσει σεναρίων όλα τα πρωτόκολλα mesh δρομολόγησης που συμμετέχουν στην διοργάνωση ώστε να δουν πώς ανταποκρίνονται σε διάφορες συνθήκες καθώς και για να ανταλλάξουν οι developers απόψεις και εμπειρίες επί του θέματος. Παράλληλα γίνονται παρουσιάσεις και workshops σχετικά με τις τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης καθώς και social events για την σύσφιξη των σχέσεων των μελών της κοινότητας.

Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link:

Την agenda με τις παρουσιάσεις και μερικά βίντεο από τις παρουσιάσεις μπορείτε να δείτε στα παρακάτω link:

Κατά τη διάρκεια του φετινού battlemesh έγινε και το επίσημο launch του Koruza v1, μία open hardware συσκευή η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει ασύρματη ζεύξη ταχύτητας 1Gbps για απόσταση 100-300m, ενώ σε επόμενο version η ταχύτητα που μπορεί να έχει θα αναβαθμιστεί σε 10Gbps. Περισσότερα για το project στο παρακάτω link:

Η ομάδα του Koruza σχεδιάζει επίσης σύντομα να λανσάρει επίσημα και εναν open hardware εκτυπωτή 3D τον οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε για να εκτυπώσει τα μέρη του Koruza. Περισσότερα για την ομάδα στο παρακάτω link:

Πριν από τρία χρόνια είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα (BattleMesh V8) και το Σαραντάπορο (BattleMesh V8 warmup event) αυτήν την διοργάνωση αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, ενώ υπάρχει η σκέψη και η θέληση να το επαναλάβουμε στο μέλλον.

Με την ευκαιρία σας στέλνω και μερικά ενδιαφέροντα link σχετικά το ασύρματο κοινοτικό δίκτυό μας Sarantaporo.gr:

ΓΚ

Leave a Comment