ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

littleBits: Ηλεκτρονικές κατασκευές DIY με μαγνήτες

Το littleBits είναι μια ανοικτού κώδικα βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών μονάδων που συνδέονται μαζί με μικροσκοπικούς μαγνήτες για τη δημιουργία πρωτότυπων ηλεκτρονικών κατασκευών και παιχνιδιών.
oshw-logos
Τα littleBits αποτελούνται από μικροσκοπικά κυκλώματα με απλές, μοναδικές λειτουργίες και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδέονται μεταξύ τους με μαγνήτες. Χωρίς συγκόλληση καλωδιώσεις και προγραμματισμό, απλά τα συνδέετε για να παίξετε και να δημιουργήσετε. Κάθε κομμάτι είναι ένα κύκλωμα και έχει μια απλή, μοναδική λειτουργία (φως, ήχο, αισθητήρες, κουμπιά, ασύρματη συνδεσιμότητα, κατώτατα όρια, παλμό, κινητήρες, κλπ), και με την αλληλοσύνδεση τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεγαλύτερα κυκλώματα. Ακριβώς όπως τα γνωστά τουβλάκια τύπου lego σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε πολύπλοκες δομές με πολύ λίγη γνώση της μηχανικής,  έτσι και τα littleBits είναι μικρά απλά μπλοκ κυκλωμάτων με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε εξελιγμένες ηλεκτρονικές κατασκευές.
Τα littleBits έχoυν πάνω από 60 κυκλώματα που μπορούν να κάνουν δισεκατομμύρια συνδυασμών  για να κατασκευαστεί ότι gadget μπορείτε να φανταστείτε - από τον τηλεχειρισμό του μίξερ σας και στην δημιουργία ενός μουσικού συνθεσάιζερ μέχρι και την κατασκευή ενός λειτουργικού αντίγραφου του mars rover.
Περισσότερα για τα littleBits : http://littlebits.cc/

Leave a Comment