ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Linux θα είναι το κύριο λειτουργικό σύστημα των αυτοκινήτων του 21ου αιώνα

Το Linux δεν τρέχει μόνο τους διακομιστές, στους υπολογιστές και στα τηλέφωνα σας. Τρέχει επίσης στα αυτοκίνητα σας. Φυσικά, κανείς δεν έχει αγοράσει ποτέ ένα αυτοκίνητο για το λειτουργικό του σύστημα, αλλά το Linux χρησιμοποιείται ήδη στις μονάδες infotainment, heads-up display και στα συστήματα 4G και Wi-Fi για μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, Nissan, και Jaguar Land Rover, ενώ πρόκειται να υιοθετηθεί και από τις Ford, Mazda, Mitsubishi και Subaru.

agl-logo

Οι εταιρείες λογισμικού επίσης όπως η Movimento, η Oracle, η Qualcomm, Texas Instruments, UIEvolution και η VeriSilicon συμμετέχουν στο πρόγραμμα Automotive Grade Linux (AGL). Το AGL είναι ένα συνεργατικό έργο ανοικτού κώδικα που έχει σαν στόχο τη δημιουργία μιας κοινής δέσμης λογισμικού, βασισμένου στο Linux, για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

"Το AGL έχει δει τεράστια αύξηση κατά το προηγούμενο έτος, καθώς η ζήτηση για συνδεδεμένες τεχνολογίες αυτοκινήτων και ψυχαγωγίας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς", δήλωσε ο Dan Cauchy, Γενικός Διευθυντής Automotive του Linux. "Η βάση των μελών μας δεν είναι αυξάνεται μόνο με ταχείς ρυθμούς, αλλά είναι επίσης διαφοροποιημένη σε διάφορους τομείς, από ημιαγωγούς και λογισμικό εντός του οχήματος μέχρι IoT και συνδεδεμένες υπηρεσίες cloud. Αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι η επανάσταση των συνδεδεμένων αυτοκινήτων έχει ευρείες επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. "

Αυτές οι εταιρείες έχουν ενταχθεί μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της AGL, για την δημιουργία της νέας διανομής AGL Unified Code Base (UCB). Αυτή η νέα διανομή Linux βασίζεται στο AGL και σε δύο άλλα έργα ανοιχτού κώδικα για το αυτοκίνητο: το Tizen και το GENIVI Alliance. Το UCB είναι διανομή Linux δεύτερης γενιάς για το αυτοκίνητο. Χτίστηκε από την αρχή, με στόχο συγκεκριμένες εφαρμογές στην αυτοκινητοβιομηχανία και χειρίζεται τις λειτουργικότητες πλοήγησης, επικοινωνιών, ασφάλειας και της ψυχαγωγίας,

"Η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται ένα πρότυπο ανοικτό λειτουργικό σύστημα και ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές να φέρουν γρήγορα δυνατότητες παρόμοιες των smartphone στα αυτοκίνητα», δήλωσε ο Cauchy. "Αυτή η νέα διανομή ενσωματώνει τα καλύτερα συστατικά από τα AGL, Tizen, και GENIVI και άλλα σχετικά έργα ανοικτού κώδικα σε μια ενιαία βάση, επιτρέποντας στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αξιοποιήσουν μια κοινή πλατφόρμα για την ταχεία καινοτομία. Η διανομή AGL UCB θα παίξει τεράστιο ρόλο στην διάδοση των Linux-based συστημάτων για όλες τις λειτουργίες του οχήματος. "

Πηγή άρθρου: http://www.zdnet.com/

Leave a Comment