ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυριακή 13/11 τα εγκαίνια της Έκθεσης με τα αποτελέσματα του 1ου διεθνούς εργαστηρίου ανθρωπιστικού σχεδιασμού

editΜε έναρξη την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και ώρα 17.30 και έως το τέλος του μήνα, o Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS θα φιλοξενεί το LATRA ΙΝΝΟVATION LAB, το πρώτου ελληνικού design agency το οποίο δημιουργεί και καινοτομεί στο χώρο της αρχιτεκτονικής και του design, εντός ενός Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και συγκεκριμένα στο ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ, στη Λέσβο.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

18.00 Έναρξη Χαιρετισμοί

18.05 Παρουσίαση έργων διαγωνισμού με θέμα κατασκευές ανοιχτής σχεδίασης που μπορούν να παραχθούν τοπικά, κ. Δέσποινα Μητροπούλου, Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ

18.15 Παρουσίαση του LATRA ΙΝΝΟVATION LAB, κ. Άρης Παπαδόπουλος Founder and Director του design agency LATRA

18.25 Παρουσίαση των εκθεμάτων της έκθεσης

18.35 - 20.00 Περιήγηση στο χώρο της έκθεσης

maxresdefault1Κατά τη διάρκεια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS, θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους σχεδιαστές και να δείτε από κονbetter-shelter-ikea-foundation-and-unhcr-renders_dezeen_468_11τά live 3D printing, drones, την κουβέρτα με την “έξυπνη” ετικέτα, το δοχείο νερού με 3d printing φίλτρο και φυσικά το δημιουργικό γραφείο σε πραγματικές διαστάσεις. Θα μεταφερθούμε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ, στη Λέσβο μέσα από πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

Η έκθεση μετά το πέρας των εγκαινίων θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10πμ - 7μμ μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν χώρες από Ολλανδία, Σουηδία, Συρία, Ελβετία, Βέλγιο, Κατάρ, Αγγλία και Ελλάδα, πλάι σε κυβερνητικές δομές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό.

Χορηγοί/Υποστηρικτές: Creative Industries Fund NL, Ολλανδική Πρεσβεία, Γιατροί Του Κόσμου, Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Καρά Τεπέ του Δήμου Λέσβου, Βetter Shelter, Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ, Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS, Alpinter, ColorFabb, Altro, Sarmed, AkzoNobel, Hellenic Seaways.

video: https://vimeo.com/189918710

www.latra.gr

www.corerelief.org

https://www.facebook.com/LATRALESVOS/

https://www.instagram.com/latradesign/

LIL_CR_booklet_COVER.ai

Leave a Comment