ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ardupilot: το πιο προηγμένο και αξιόπιστο λογισμικό αυτόματου πιλότου ανοιχτού κώδικα

To Ardupilot είναι το πιο προηγμένο, πλήρως εξοπλισμένο και αξιόπιστο λογισμικό αυτόματου πιλότου που υπάρχει διαθέσιμο. Αναπτύσσεται για πάνω από 5 χρόνια από μια ομάδα διαφορετικών μηχανικών και επιστημόνων υπολογιστών. Είναι το μόνο λογισμικό αυτόματου πιλότου που μπορεί να ελέγχει οποιοδήποτε σύστημα οχήματος μπορεί να φανταστεί κανείς, από τα συμβατικά αεροπλάνα, multirotors, και ελικόπτερα, μέχρι βάρκες και υποβρύχια. Και τώρα επεκτείνεται για να υποστηρίξει και νέους τύπους οχημάτων, όπως quad-planes και compound helicopters.

ardupilot321

O ανοιχτός πηγαίος κώδικας του σημαίνει ότι εξελίσσεται ραγδαία και είναι πάντα στην αιχμή της ανάπτυξης της τεχνολογίας. Με πολλούς περιφερειακούς προμηθευτές που δημιουργούν νέες διεπαφές, οι χρήστες επωφελούνται από ένα ευρύ οικοσύστημα αισθητήρων, companion computers και  συστημάτων επικοινωνίας. Τέλος, δεδομένου ότι ο πηγαίος κώδικας είναι ανοιχτός, μπορεί να ελεγχθεί για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας και απορρήτου.

Το λογισμικό Ardupilot μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε πολλά διαφορετικά συστήματα hardware. Αρχικά αναπτύχθηκε για μικροελεγκτές 8-bit,  και έχει εξελιχθεί τώρα να βελτιστοποιηθεί για χρήση με 32-bit μικροελεγκτές ARM (Pixhawk, Pixhawk2, PixRacer). Ωστόσο, μπορεί πλέον ακόμα και να τρέξει κάτω από Linux (Navio2, PXFmini, FlytPOD), ανοίγοντας εντελώς το δρόμο στους  Single Board υπολογιστές,  και στα πλήρη υπολογιστικά συστήματα.

2048x1536-11

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ardupilot

Πηγή άρθρου: https://www.open-electronics.org

Leave a Comment