ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Ubuntu Core είναι διαθέσιμο για το Module 3 του Raspberry Pi

Tο Ubuntu Core, (η βασική, εξορθολογισμένη και υπερ-ασφαλής έκδοση του Ubuntu της Canonical με βάση το Snappy) έγινε διαθέσιμη για το Raspberry Pi Compute Module 3 (CM3), που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο. Τo CM3 είναι ένας απλός single board computer που μπορεί να συνδεθεί μέσω σύνδεσης SODIMM DDR2. Τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή BCM2837 που χρησιμοποιείται στο Raspberry Pi 3, διαθέτει 1GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο flash 4GB.

Η κύρια χρήση του CM3 είναι για βιομηχανική και ενσωματωμένη χρήση, αλλά, δεδομένης της ευρηματικότητας της κοινότητας Raspberry Pi,  σίγουρα θα προκύψουν νέες και απροσδόκητες χρήσεις γι 'αυτό.  Αυτή η είδηση βέβαια, ​​δεν σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να εκτελέσετε μια πλήρως προσαρμοσμένη επιφάνεια εργασίας του Ubuntu στο CM3, αλλά μια  barebones- Ubuntu έκδοση ,θα συμβάλλει σημαντικά σε ιδέες και λύσεις για την κοινότητα των κατασκευαστών και προγραμματιστών στο χώρο του IoT (Internet of Things).

Ο Eben Upton, διευθύνων σύμβουλος της Raspberry Pi, είναι πολύ ενθουσιασμένος από την άφιξη του Ubuntu Core, λέγοντας ότι  "...η επίσημη υποστήριξη για το Ubuntu Core είναι εξαιρετικά σημαντική για το Compute Module 3. Ανοίγει μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών που επιθυμεί να αξιοποιήσει τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του Ubuntu στο κόσμο του IoT. "

Η Canonical λέει ότι το CM3 με το Ubuntu Core "δημιουργεί έναν φανταστικό τρόπο για την επιτυχή ανάπτυξη συσκευών στην παραγωγή", επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέα προϊόντα IoT και συνδεδεμένες συσκευές, καθώς επίσης προσφέρει ένα ενδεχομένως μικρότερο και αποδοτικότερο λειτουργικό σύστημα για ορισμένες συσκευές σε μεαγαλύτερα Raspberry Pi boards.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στη εδώ

Πηγή άρθρου: http://www.omgubuntu.co.uk

Leave a Comment