ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

6 ιδέες ανοιχτών τεχνολογιών για βελτιώσεις και διασκέδαση στο σπίτι

Mε την εξάπλωση των ανοιχτών τεχνολογιών χαμηλού κόστους, όπως το Arduino και το Raspberry Pi, οι δυνατότητες πειραματισμού και διασκέδασης είναι απεριόριστες. Και φυσικά οι αυτοματισμοί και τα πειράματα στο σπίτι είναι ένας από τους τομείς που οι makers και οι χομπίστες έχουν αφιερώσει ατέλειωτες ώρες.  Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε έξι έργα από την Adafruit Industries που χρησιμοποιούν υλικό και λογισμικό ανοιχτού κώδικα για να βελτιώσουν τη ζωή στο σπίτι (ή τουλάχιστον να την κάνουν περισσότερο διασκεδαστική) με νέους και ενδιαφέροντες τρόπους.

Έλεγχος της  πόρτας  εισόδου με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Η πρώτη αναβάθμιση του σπιτιού σας ξεκινάει από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σας. Αυτό το έργο με βάση το Arduino σας επιτρέπει να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε την πόρτα σας χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων αξίας $ 50. Και όχι μόνο αυτό. Μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα σας, από οποιαδήποτε σημείο στον κόσμο με το νέο API Adafruit IO.

https://youtu.be/TxR8gHy7IxU

Δείτε τις πλήρεις οδηγίες εδώ

 

Ειδοποίηση όταν σας φέρνει την αλληλογραφία ο ταχυδρόμος

Αναρωτιέστε αν ήρθαν πάλι και άλλοι λογαριασμοί; Αυτό το έργο χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλιακό πάνελ, μια πλακέτα Adafruit Flora και ένα βασικό  μαγνητικό διακόπτη,  για να σας στείλει μια ειδοποίηση όταν ανοίξει το γραμματοκιβώτιό σας. Με λίγη επιπλέον εργασία, μπορείτε ακόμη και να φωτίσετε το γραμματοκιβώτιό σας ,μέσα και έξω με φωτισμό LED.

Δείτε τις πλήρεις οδηγίες εδώ

Ελέγξτε τα φώτα σας από οπουδήποτε

Μερικά από τα καλύτερα έργα αυτοματισμού στο σπίτι είναι επίσης τα πιο απλά. Αυτό το έργο βασισμένο στο Arduino σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να σβήνετε τα φώτα χωρίς να αφήνετε τον καναπέ, το κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να είστε.

Δείτε τις πλήρεις οδηγίες εδώ

Διαβάστε ειδήσεις, την πρόγνωση του καιρού και πολλά άλλα με έναν έξυπνο καθρέφτη

Είναι πια εύκολο και αρκετά φθηνό,  να φτιάξετε τον δικό σας έξυπνο καθρέφτη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα tablet Android,  ένα πλαστικό κάτοπτρο διπλής κατεύθυνσης και ορισμένα βασικά είδη χειροτεχνίας για να ξεκινήσετε. Αυτό το φιλικό προς τους αρχάριους έργο μπορεί να εμφανίσει την ημερομηνία και την ώρα, τον καιρό, τις υπενθυμίσεις, τους τίτλους ειδήσεων και άλλα. Και φυσικά μπορείτε να τροποποιήσετε την εφαρμογή Android ή να αναπτύξετε τη δική σας για να δείξετε ό, τι άλλο θέλετε.

https://youtu.be/oLpwJAphU7Y

Δείτε τις πλήρεις οδηγίες εδώ

Λάβετε ειδοποιήσεις όταν είναι ώρα να ποτίσετε τα φυτά στην αυλή σας

Ένας αισθητήρας υγρασίας εδάφους και θερμοκρασίας τροφοδοτεί δεδομένα σε ένα Arduino, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα συνδεδεμένο τσιπ WiFi για την αποστολή δεδομένων και ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS όταν έρθει η ώρα για πότισμα.

Δείτε τις πλήρεις οδηγίες εδώ

 

Φωτισμός τουαλέτας συνδεδεμένος με το διαδίκτυο

Ζούμε σε συναρπαστικές καιρούς. Έχει καποια πρακτική σημασία αυτό το έργο; Όχι. Αλλά σίγουρα θα διασκεδάσει εσάς και τους φιλοξενούμενους σας. Μπορείτε να συνδέσετε έναν μικροελεγκτή ESP8266 σε υπηρεσίες όπως το IFTTT ή το Zapier για να αλλάξετε τα χρώματα φωτισμού LED στην τουαλέτα ή να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον φωτισμό ανάλογα με μια ποικιλία triggers. Θέλετε να μάθετε αν κερδίζει η αγαπημένη σας αθλητική ομάδα; Μπορείτε να προσαρμόσετε τον φωτισμό στα  χρώματα της ομάδας σας! Περιμένετε σε ένα σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Μπορείτε να κάνετε το φως να αναβοσβήνει κάθε φορά που έρχεται ένα νέο μήνυμα!  Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

https://youtu.be/bcaGAFFPNlI

Δείτε τις πλήρεις οδηγίες εδώ

Πηγή άρθρου: https://opensource.com

Leave a Comment