ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Τα Raspberry Pi έχουν ανοσία στις ευπάθειες Meltdown και Spectre

Στην περίπτωση που αναρωτιόμαστε, o ιδρυτής Eben Upton του Raspberry Pi Foundation, επιβεβαίωσε ότι καμιά από τις συσκευές με Raspberry Pi επηρεάζονται από τις ευπάθειες Meltdown και Spectre.

Προσφάτως, δύο μεγάλα hardware bugs ανακαλύφθηκαν, επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις συσκευές με CPUs από τις Intel, AMD ή ARM που κατασκευάστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Οι ευπάθειες Meltdown και Spectre θεωρούνται τα χειρότερα ελαττώματα που έχουν ανακαλυφθεί, εκθέτοντας σε κίνδυνο δισεκατομμύρια συσκευές.

Σε ένα μακροσκελές post, ο ιδρυτής Eben Upton εξηγεί πως δουλεύει η επίθεση και πως επιδρά στους σύγχρονους επεξεργαστές, ισχυριζόμενος ότι όλα τα Raspberry Pi έχουν ανοσία στα Meltdown και Spectre security exploits καθώς χρησιμοποιούν ARM1176, Cortex-A7 και Cortex-A53 επεξεργαστές.

It’s good to have a Raspberry Pi

Μάλλον οι περισσότεροι από εσάς που χρησιμοποιείτε Raspberry Pi σαν το κύριο μηχάνημα σας, θα αισθάνεστε πιο χαλαροί να γνωρίζετε ότι αυτά τα μικρά single-board computers δεν μπορούν να προσβληθούν από τις επιθέσεις Meltdown και Spectre, που επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα όπως passwords και κλειδιά κρυπτογράφησης που αποθηκεύονται στη μνήμη του kernel.

Για αυτό είναι καλό να έχει κάποιος Raspberry Pi αυτές τις μέρες όταν τα περισσότερα computers επηρεάζονται από τα Meltdown και Spectre και πρέπει να patchαριστούν ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/   https://cerebrux.net/

Leave a Comment