ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: Toyota και Amazon επενδύουν στο Automotive Grade Linux (AGL)

Με το Automotive Grade Linux (AGL), το Linux Foundation φιλοξενεί ένα έργο που στοχεύει να φέρει τον ανοιχτό κώδικα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα AGL στο CES, στο Λας Βέγκας, η Toyota χρησιμοποιεί πλέον AGL και η Amazon έχει προσυπογράψει για να υποστηρίξει το έργο.

Η Toyota πλέον εντάσσεται στην ομάδα AGL μαζί άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford, η Mazda, η Honda, η Subaru και η Suzuki, καθώς και προμηθευτές όπως οι Denso, Panasonic, LG και κατασκευαστές όπως η Nvidia, η Intel και η ARM.

Μέχρι τώρα, η ομάδα AGL επικεντρωνόταν κυρίως στο infotainment του αυτοκινήτου. Στον τομέα αυτό έχει κάνει μεγάλα βήματα ειδικά με την έκδοση 5.0 της διανομής AGL για αυτοκίνητα.

Η ένταξη της Toyota δίνει στο προϊόν έναν ακόμη βαθμό επικύρωσης και όπως σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της AGL, Dan Cauchy αυτό σημαίνει επίσης ότι η εταιρεία θα προωθήσει την διανομή AGL στους προμηθευτές της. Ο Cauchy δήλωσε ότι «Θα είμαστε εδώ για μερικές δεκαετίες αν όχι περισσότερο. Επειδή μόλις τοποθετηθεί η διανομή σε αυτά τα πάνελ, είναι δύσκολο να βγει.»

Από την μεριά της η Amazon επέλεξε να υποστηρίξει το έργο ως αργυρό μέλος. Δεν είναι σύμπτωση η συνεργασία της Toyota με την Amazon μιας και πιθανόν να δούμε την Toyota να προσφέρει το Alexa της Amazon στα αυτοκίνητά της ξεκινώντας εντός του 2018.

Το Linux στην Αυτόνομη οδήγηση

Φυσικά, μην ξεχνάμε ότι το καυτό θέμα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι αυτόνομη οδήγηση.

«Όπως ακριβώς κάναμε και στην ψυχαγωγία [εντός αυτοκινήτου], νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη για μια κοινή πλατφόρμα στην αυτόνομη οδήγηση«, δήλωσε ο Cauchy. «Γιατί να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό; Η σκέψη μου είναι ότι πρόκειται να συνδυάσουμε την δουλειά που έχει γίνει από εμάς με αυτά που εργάζεται το Linux Foundation.»

Το κύριο κομμάτι εδώ είναι ο πυρήνας realtime-Linux (πραγματικού χρόνου), το οποίο σύντομα θα γίνει μια επιλογή μεταγλώττισης εντός του πυρήνα Linux. Αλλά η AGL έχει επίσης ασχοληθεί με την ασφάλεια των συστημάτων της, καθώς και λύσεις τηλεματικής και ένα έργο χαρτογράφησης που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μοιράζονται ανοιχτά τα δεδομένα χαρτογράφησης από τα αυτόνομα αυτοκίνητά τους.

Η ομάδα μπορεί να σχεδιάσει το δικό της αυτόνομο (τεχνητής νοημοσύνης- AI) σύστημα οδήγησης ή να παράσχει τα κατάλληλα API για να επιτρέψει στους κατασκευαστές να φέρουν τους δικούς τους AI. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι μετά την επιτυχή κυκλοφορία του ανοιχτού κώδικα στο μελλοντικό σας αυτοκινήτου, η AGL στοχεύει στην αυτόνομη οδήγηση και στο οικοσύστημα που αναπτύσσεται γύρω από αυτό.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/  https://cerebrux.net/

Σχετικά άρθρα: Το Linux θα είναι το κύριο λειτουργικό σύστημα των αυτοκινήτων του 21ου αιώνα


Leave a Comment