ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Raspberry Pi powered by Arduino: Προγραμματίστε το Raspberry Pi μέσω Arduino Sketches

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το  Raspberry Pi για να φτιάξετε το δικό σας υλικό, αλλά χρησιμοποιούσατε πάντα  Arduino; Λοιπόν τώρα μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολα.

Εάν γνωρίζετε πώς να γράφετε προγράμματα για τον έλεγχο του Arduino, μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την ίδια γλώσσα για να ελέγξετε το υλικό που συνδέεται με το Pi, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο συνιδρυτής του έργου Arduino, Massimo Banzi. Ο Banzi αποκάλυψε ένα νέο χαρακτηριστικό στην Arduino Create την cloud based εφαρμογή, η οποία  μεταγλωτίζουν τα Arduino Sketches - τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται συνήθως για να αλληλεπιδράσουν με τα Arduino boards και το συνδεδεμένο υλικό τους - σε μια μορφή που μπορεί να τρέξει σε ένα Raspberry Pi.

Το χαρακτηριστικό αυτό θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες των Pi να χρησιμοποιούν τα Arduino Sketches για να αλληλεπιδρούν με τους αισθητήρες, τους κινητήρες, τις ηλεκτρονικές πλακέτες και ότι άλλο υλικό που συνδέεται με τους ακροδέκτες GPIO του Pi

Παράλληλα με το Pi, άλλοι και άλλα boards, όπως η σειρά BeagleBone και μια ποικιλία boards με βάση την Intel,  θα είναι επίσης σε θέση να τρέξουν τα Arduino Sketches μέσω του Arduino Create.

Η προσθήκη ενός board στο Arduino Create είναι σχετικά απλή, είπε ο Banzi,  και  απαιτεί από τον χρήστη μόνο να εισάγει την τοπική διεύθυνση IP του board, να δημιουργήσει έναν λογαριασμό και να ακολουθήσει έναν οδηγό ρύθμισης. Μετά την προσθήκη ενός board στο Arduino Create, η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχειρίζεται αυτά τα boards εξ αποστάσεως μέσω ενός πίνακα ελέγχου, επιτρέποντας στον χρήστη να εκτελεί εργασίες όπως η ενεργοποίηση προγραμμάτων Arduino, η εγκατάσταση πακέτων λογισμικού και η διαμόρφωση δικτύων Wi-Fi.

Το Arduino Sketch είναι βασικά μια απλοποιημένη έκδοση της γλώσσας προγραμματισμού C ++ και απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις  προγραμματισμού, όπως μεταβλητές, λειτουργίες, βρόχους και σταθερές. Ωστόσο, υπάρχει αρκετός  pre-build  κώδικας για κοινές εργασίες, όπως η εγγραφή σε αποθηκευτικό χώρο ή ο έλεγχος των σερβοκινητήρων, τον οποί μπορείτε να ρίξετε κατευθείαν στο πρόγραμμα σας εισάγοντας βιβλιοθήκες.

Το Arduino σχεδιάζει να συνεχίσει να επεκτείνει τις δυνατότητες του Arduino Create στους ερχόμενους μήνες, με στόχο την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας δημιουργίας εφαρμογών για το Internet of Things.

Πηγή άρθρου: https://www.techrepublic.com

Leave a Comment