ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη…planet.ellak.gr: To Linux Phone της Purism θα υποστηρίζει Ubuntu Touch

Το εστιασμένο στην ασφάλεια Linux τηλέφωνο της Purism, το Librem 5 θα έρχεται και με υποστήριξη ubuntu touch όταν θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με την εταιρεία που άφησε το στίγμα της, με την κατασκευή ultra-secure open platform laptops, το λειτουργικό σύστημα θα είναι «με επαρκή υποστήριξη και καλή ενσωμάτωση» με τη μελλοντική συμβατότητα να θεωρείται εγγυημένη.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν 3 επιλογές σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα του Librem 5. Θα έρχεται με το προτεινόμενο από το FSF PureOS by default αλλά επίσης και το KDE mobile θα είναι επιλέξιμο.

O Todd Weaver Ceo της Purism, είπε ότι είναι λογικό να συμπεριληφθεί και το κοινοτικά αναπτυσσόμενο Ubuntu-touch στη λίστα.

«Εφόσον αναπτύσουμε, υποστηρίζουμε  και προτείνουμε το PureOS, επιτρέποντας εναλλακτικές για τους χρήστες που υποστηρίζονται από την Purism, βοηθούμε τη βελτίωση των ψηφιακών δικαιωμάτων των χρηστών.»

Αν θυμάστε, το ubuntu touch ήταν ένα πολλά υποσχόμενο project της Canonical για ένα Linux τηλέφωνο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως desktop υπολογιστής αφού συνδεθεί σε κατάλληλο dock. Φυσικά, το εγχείρημα το κατάφερε η Samsung με το Android αλλά είναι εξίσου σημαντική η είδηση για την κοινότητα Ubports να υποστηρίζουν το ubuntu touch μόλις κυκλοφορήσει το Purism.

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/  https://cerebrux.net

Leave a Comment