ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Linux Foundation εγκαινιάζει το LF ENERGY, νέο συνασπισμό για τον ανοιχτό κώδικα στο τομέα της ενέργειας

Όπως το λογισμικό ανοιχτού κώδικα έχει μετατρέψει τα αυτοκίνητα, τις τηλεπικοινωνίες, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την υγειονομική περίθαλψη, το Linux Foundation ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες, την δημιουργία του project LF Energy με την υποστήριξη της  RTE, έναν από τους μεγαλύτερους πάροχους ενέργειας στην Ευρώπη,το Πανεπιστήμιο Vanderbilt και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς (ENTSO-E)

To LF Energy είναι ένας οργανισμός ομπρέλα ο οποίος θα υποστηρίξει και θα συντηρήσει τη συνεργασία πολλών εταιριών με τον ανοιχτό κώδικα στους τομείς της ενέργειας,  "Με την τεχνική και επιχειρησιακή καθοδήγηση του Ιδρύματος Linux,  το LF Energy θα δημιουργήσει ένα βιώσιμο οικοσύστημα που θα προσφέρει γρήγορα και αποδοτικά αξιόπιστες, ασφαλείς και καινοτόμες λύσεις. Ο στόχος μας με το LF Energy είναι να προσφέρουμε αξία το συντομότερο δυνατό. τους επιχειρηματικούς στόχους, την ενίσχυση της τοπικής και παγκόσμιας οικονομίας και τη βελτίωση της ανανεώσιμης ενέργειας και του εκσυγχρονισμού του δικτύου " δήλωσε ο ο Jim Zemlin, Εκτελεστικός Διευθυντής του  Linux Foundation.

Το  LF Energy θα επικεντρωθεί στην επιμέλεια των επαναχρησιμοποιήσιμων στοιχείων, των ανοιχτών API και των διεπαφών μέσω έργων που το ενεργειακό οικοσύστημα μπορεί να υιοθετήσει σε πλατφόρμες και λύσεις. Η οικοδόμηση  κοινών υποδομών επιτρέπει στις εταιρείες ενέργειας και στους παρόχους λύσεων να διαφοροποιούν τα επίπεδα και τις υπηρεσίες υψηλότερης αξίας, μειώνοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα του κόστους και της ενοποίησης . Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας θα έχουν την δυνατότητα να κερδίζουν χρόνο, και να κλιμακώνουν τα έργα τους και την αποδοτικότητά τους πολύ γρηγορότερα από ποτέ.

To LF Energy περιλαμβάνει επίσης τέσσερα νέα έργα που θα φιλοξενηθούν στο  Linux Foundation ως μέρος της πρωτοβουλίας, η οποία θα έχει σαν στόχο να αναβαθμίσει τα πάντα από τους έξυπνους βοηθούς για συστήματα ως  το λογισμικό ελέγχου  των έξυπνων δικτύων.

Περισσότερα για τα νέα έργα της LF Energy:

  • Το OperatorFabric: είναι έξυπνος βοηθός για τους χειριστές συστημάτων για χρήση σε ηλεκτρισμό, νερό και άλλες λειτουργίες κοινής ωφέλειας . Είναι μια πλατφόρμα επεκτάσιμων και ευέλικτων δικτύων που παρέχει στρατηγική διαχείριση πληροφοριών με μια αρθρωτή προσέγγιση στις εφαρμογές, εύκολη προσθήκη νέων λειτουργιών και ανοικτά API.
  • Let's Coordinate: μια εκτεταμένη λύση του OperatorFabric, που  επιτρέπει τον συντονισμό του οργανωτικού συστήματος της ενέργειας, την ορατότητα, την επικοινωνία και τη ροή εργασίας μεταξύ κατανεμημένων χρηστών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
  • Το PowSyBl framework: Mια πλατφόρμα πληροφορικής υψηλής απόδοσης με επαναχρησιμοποιήσιμα αρθρωτά στοιχεία  επιτρέπει τη μοντελοποίηση του δικτύου (π.χ. CGMES) και την προσομοίωση σε περιβάλλον υψηλής διανομής πηγών ενέργειας από μελέτες επέκτασης του συστήματος μέχρι σχεδιασμό και λειτουργία.
  • RIAPS: Η Resilient Information Architecture Platform για το Smart Grid (RIAPS) παρέχει βασικές υπηρεσίες για την οικοδόμηση αποτελεσματικών, ασφαλών και ισχυρών κατανεμημένων εφαρμογών. Δημιουργήθηκε στο  Institute for Software-Integrated Systems στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, με την υποστήριξη του κρατικού πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, του κρατικού πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της χρηματοδότησης από τον Οργανισμό Ενεργειακών Ερευνών του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (ARPA-E). Το RIAPS επιτρέπει στο λογισμικό ελέγχου έξυπνου δικτύου να λειτουργεί με αξιοπιστία, ακριβώς όπως οι εφαρμογές smartphone λειτουργούν σε πλατφόρμες όπως το Android και το iOS της Apple που έχουν γίνει βιομηχανικά πρότυπα.

Οι προμηθευτές υλικού, λογισμικού, διεπαφών, υπηρεσιών και εφαρμογών θα συνεργαστούν σε αυτά τα ανεξάρτητα τεχνικά έργα ως μέρος της LF Energy για να επιταχύνουν τη μετάβαση στην ενέργεια. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την LF Energy ή να συμμετάσχετε στην προσπάθεια, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lfenergy.org.

Πηγή άρθρου :https://www.linuxfoundation.org

Leave a Comment