ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το Open Source Rover της NASA σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας Πλατφόρμα Πλανητικής Εξερεύνησης

Έχετε  ελεύθερο χρόνο αυτό το Σαββατοκύριακο; Γιατί να μην δημιουργήσετε μόνοι σας ένα rover που να λειτουργεί με τα σχέδια που παρέχονται από τη NASA; Το εργαστήριο Jet Propulsion έχει όλα τα σχέδια, τον κώδικα και τα υλικά που μπορείτε να κοιτάξετε και να χρησιμοποιήσετε - απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε $ 2.500 και κάποιιες τεχνικές γνώσεις.

Επτά χρόνια μετά τη δρομολόγηση του rover Mars Curiosity , το έργο Rover της Open NASA (JPL) του Εργαστηρίου Jet Propulsion's (JPL) δημοσίευσε τα σχέδια και τις οδηγίες για την κατασκευή ενός εξακύλινδρου δρομέα mini Curiosity.

Η ιστορία είναι αυτή: αφού το Curiosity προσγειώθηκε στον Άρη, η JPL ήθελε να δημιουργήσει κάτι λίγο μικρότερο και λιγότερο περίπλοκο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το ROV-E, όπως αποκαλούσαν ταξίδεψε με το προσωπικό της JPL σε όλη τη χώρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των πολλών ερωτήσεις που τέθηκαν συχνά ήταν το αν μια ομάδα ή μια τάξη θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα δικό τους rover. Η απάντηση, δυστυχώς, ήταν όχι: αν και πολύ λιγότερο δαπανηρή και πολύπλοκη από έναν πραγματικό rover του Άρη, το ROV-E ήταν ακόμα πολύ ακριβό και πολύπλοκο για να είναι ένα έργο τάξης. Έτσι οι μηχανικοί της JPL αποφάσισαν να χτίσουν ένα που δεν ήταν.

Το αποτέλεσμα είναι tο JPL Open Source Rover, ένα σύνολο σχεδίων που μιμούνται τα βασικά συστατικά του Curiosity, αλλά είναι απλούστερα και χρησιμοποιούν τα εξαρτήματα που βρίσκονται εύκολα.

"Θα ήθελα πολύ να είχα την ευκαιρία να κτίσω αυτό το rover στο γυμνάσιο και ελπίζω ότι μέσω αυτού του έργου θα παράσχουμε αυτή την ευκαιρία σε άλλους", δήλωσε ο Tom Soderstrom της JPL σε μια ανακοίνωση του OSR. «Θέλαμε να δώσουμε πίσω στην κοινότητα και να μειώσουμε το εμπόδιο εισόδου δίνοντας την απτή εμπειρία στην επόμενη γενιά επιστημόνων, μηχανικών και προγραμματιστών».

Το OSR χρησιμοποιεί την ανάρτηση τύπου "Rocker-Bogie" όπως το Curiosity, το τιμόνι και το περιστρεφόμενο διαφορικό, επιτρέποντας την κίνηση σε ανώμαλο έδαφος και ο εγκέφαλος είναι ένα Raspberry Pi. Μπορείτε να βρείτε όλα τα μέρη των συνήθων καταλόγων εφοδιασμού και των καταστημάτων υλικού, αλλά θα χρειαστείτε επίσης μια σειρά από βασικά εργαλεία: μια ταινία για να κόψετε μέταλλο, ένα τρυπάνι είναι πιθανώς μια καλή ιδέα, ένα συγκολλητικό σίδερο, τσιμπήματα και κλειδιά, και ούτω καθεξής.

«Από την εμπειρία μας, το έργο αυτό παίρνει λιγότερο από 200 ώρες ανά άτομο για την κατασκευή, και ανάλογα με την οικειότητα και το επίπεδο δεξιοτήτων των εμπλεκομένων θα μπορούσε να είναι πολύ περισσότερο», γράφουν οι δημιουργοί του έργου στη σελίδα του GitHub.

Έτσι ουσιαστικά αν δεν είστε κυριολεκτικά rocket scientists, να περιμένετε ότι θα σας πάρει το διπλάσιo χρόνο. Παρόλο που η JPL σημειώνει ότι συνεργάστηκε με τα σχολεία για να προσαρμόσουν τη διαδικασία κατασκευής και τις οδηγίες.

Υπάρχει επίσης ευελιξία στα σχέδια. Έτσι, μπορείτε να φορτώσετε προσαρμοσμένες εφαρμογές, να συνδέσετε αισθητήρες στον εγκέφαλο και να τροποποιήσετε τη μηχανική του, όσο θέλετε. Εξάλλου είναι ανοιχτού κώδικα- μπορείτε να το φτιάξετε όπως θέλετε.

 

πηγή: https://techcrunch.com/

Leave a Comment