ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε το Ubuntu Core 18 για embedded Linux devices με 10 χρόνια υποστήριξη

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Canonical ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Ubuntu Core 18 για embedded Linux devices.. To Ubuntu Core 18 θα έχει επίσης μακροχρόνια υποστήριξη 10 ετών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές θα παραμείνουν ασφαλείς και θα ενημερώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το βασικό μέρος  του Core 18,  έρχεται με πολύ λίγα πακέτα για να εξασφαλιστεί καλύτερη ασφάλεια. Επίσης, αυτό βοηθάει στη μείωση του μεγέθους και της συχνότητας των ενημερώσεων ασφαλείας. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν επίσης μεγαλύτερη ελευθερία για να αποθηκεύουν δεδομένα και εφαρμογές.

Όπως πολλοί από σας ίσως έχουν ήδη μαντέψει, το Core 18 βασίζεται στο Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver, το οποίο υποστηρίζεται από μόνο του για 10 χρόνια. Τα snaps που παρέχονται στις συσκευές που εκτελούν το Ubuntu Core 18 θα ελέγχονται σε τακτική βάση για ευπάθειες.

Το λειτουργικό σύστημα εισάγει επίσης μια νέα κατηγορία εφαρμογών  που επιτρέπουν σε κάποιον να αποκτήσει snaps από τα οικοσυστήματα Snapcraft και Ubuntu και να τα προσαρμόσει για ένα συγκεκριμένο μοντέλο ή μάρκα.

"Μπορούν να απαιτούνται συγκεκριμένες εφαρμογές ή προαιρετικά, ανά μοντέλο. Οι κατασκευαστές αποκτούν πλήρη έλεγχο των εκδόσεων και των ενημερώσεων σχετικά με τις δικές τους συσκευές ", αναφέρει η επίσημη δημοσίευση στο blog.

Λόγω της τεράστιας υποστήριξης του Ubuntu και των υπηρεσιών του σε διάφορες συσκευές από κορυφαίους πωλητές όπως η Intel, η Dell, η Samsung, η Qualcomm κ.λπ., η χρήση του Ubuntu Core φέρνει πρόσθετα πλεονεκτήματα.

Για να κάνετε λήψη του Ubuntu Core 18, μπορείτε να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία, μη διστάσετε να διαβάσετε την ανακοίνωση.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com

Leave a Comment