ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πώς να έχετε το Raspberry Pi σας ενημερωμένο

Ακριβώς όπως το tablet σας, το κινητό σας τηλέφωνο και ο φορητός σας υπολογιστής, ενημερώσεις χρειάζεται και το Raspberry Pi σας. Οι πρόσφατες βελτιώσεις και ενημερώσεις θα σας επιτρέψουν να λειτουργείτε ομαλά και θα σας κρατήσουν ασφαλέστερο, ειδικά αν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο.

Ενημερώστε το Raspbian

Η ενημέρωση της εγκατάστασης Raspbian είναι μια διαδικασία δύο βημάτων:

1. Στον τερματικό πληκτρολογήστε:

sudo apt-get update

Η εντολή sudo σας επιτρέπει να εκτελέσετε την ενημέρωση μέσω apt-get  ως admin (aka root). Σημειώστε ότι η εφαρμογή apt-get δεν θα εγκαταστήσει τίποτα νέο στο σύστημά σας. αλλά θα ενημερώσει την λίστα των πακέτων και των εξαρτήσεων που πρέπει να ενημερωθούν.

2. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε:

sudo apt-get dist-upgrade

Γενικά, κάνοντας αυτό τακτικά θα διατηρήσετε την εγκατάσταση σας ενημερωμένη,  και σε συμφωνία με την τελευταία έκδοση που διατίθεται από το raspberrypi.org/downloads".

Ενημέρωση  μέσω rpi

Το Raspbian έρχεται με ένα άλλο μικρό βοηθητικό πρόγραμμα ενημέρωσης που ονομάζεται rpi-update. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση του Pi σας στο πιο πρόσφατο firmware το οποίο μπορεί  να λειτουργήσει άψογα ή να είναι buggy. Μπορεί να βρείτε πληροφορίες που εξηγούν πώς να το χρησιμοποιήσετε, αλλά καλό να είναι να περιμένετε και να μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτή την εφαρμογή εκτός αν έχετε πραγματικά καλό λόγο να το κάνετε.

Bottom Line: Κρατήστε τα συστήματά σας ενημερωμένα!

Πηγή άρθρου: https://opensource.com

Leave a Comment