ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Απολογισμός “Arduino Day 2019” στο ΕΔΙΦΕΤ του ΑΠΘ και παρουσίαση έργων διαγωνισμού ανοιχτών τεχνολογιών

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής διεξήγαγε την εκδήλωση “Arduino Day 2019” στο Αμφιθέατρο Α-31 της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παράλληλα με άλλες 658 αντίστοιχες εκδηλώσεις παγκοσμίως και μέσα από την δράση των συμμετεχόντων ανέδειξε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της κοινότητας ανοικτών τεχνολογιών στην Θεσσαλονίκη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν.Πέλλας κ Μπαχαράκη Θωμά αλλά και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Αμανατίδη Νίκο που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και απεύθηναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Εργαστηρίου καθηγητής κ. Πολάτογλου Χαρίτων παρουσίασε τις εξελίξεις στην ρομποτική και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση δυσεπίλυτων παγκόσμιων προβλημάτων, αλλά και εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική με χρήση του Arduino από τον υποψήφιο Διδάκτορα του τμήματος κ. Τσιαστούδη Δημήτριο.

Στα πλαίσια της υποστήριξης και του συντονισμού των δράσεων για την Κεντρική Μακεδονία που έχει αναλάβει το ΕΔιΦΕΤ του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που διοργανώνεται από την ΕΛΛΑΚ, έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από μαθητές δημόσιων σχολείων των τεχνουργημάτων τους που έκλεψαν την παράσταση. Ειδικότερα θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους εκπαιδευτικούς και στις ομάδες του,

Γυμνάσιο Κασσάνδρας

4ο Γυμνάσιο Πολίχνης

Γυμνασίου Πολυκάστρου

ΕΠΑΛ Ροδόπολης για τις τόσο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους φοιτητές και τους μαθητές που έλαβαν μέρος και αγκάλιασαν τις ανοιχτές τεχνολογίες επιδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις δράσεις του εργαστηρίου, ενώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τους φοιτητές του τμήματος Ραφαηλίδη Ευστάθιο και Μόκα Φανή, όπως και τον συνάδελφο Φυσικό Χαράλαμπο Πεταχτή, για την εθελοντική προσφορά τους στην ημερίδα.

 

Leave a Comment