ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία 4 νέων Arduino Nano Boards

Το  έργο ανοιχτού κώδικα Arduino ξεκίνησε από το 2003 ως ένα πρόγραμμα για να βοηθήσει τους σπουδαστές να ταιριάζουν με τους αισθητήρες και τις εφαρμογές τους χωρίς να ξοδεύουν τόνους χρημάτων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα εξελίχθηκε και διευκόλυνε την έκδοση διαφόρων εκδόσεων του υλικού Arduino.

Προσθέτοντας ένα άλλο κεφάλαιο στο ταξίδι του Arduino,  πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η κυκλοφορία τεσσάρων νέων προϊόντων που θυμίζουν  το κλασικό Arduino Nano 3. Τα 4 νέα Arduino της σειράς εξυπηρετούν  διαφορετικούς σκοπούς:

Arduino Nano Every

Με βάση τον μικροελεγκτή ATMega4809, το Nano Every έχει σχεδιαστεί για βασικά έργα.

Τιμή: Ξεκινάει από 9,90 δολλάρια

Arduino Nano 33 IoT

Το Nano 33 IoT βασίζεται στον μικροελεγκτή SAMD21. Σχεδιασμένο για μικρές εφαρμογές IoT,  το board διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth LE και crypto chip για την αποθήκευση πιστοποιητικών και κλειδιών.

Τιμή: Ξεκινάει από 18.00 δολλάρια

Arduino Nano 33 BLE

Με βάση τον μικροελεγκτή nRF52480, το Nano 33 BLE στοχεύει για έργα χαμηλής κατανάλωσης που απαιτούν επικοινωνία Bluetooth μικρής εμβέλειας.

Τιμή: Ξεκινάει από 19,00 δολλάρια

Arduino Nano BLE Sense

Το Nano BLE Sense είναι ένα ισχυρό κομμάτι επεξεργαστών που βασίζεται στον επεξεργαστή Nordic nRF52480 που συνοδεύει τους αισθητήρες που θα χρειαστείτε για τα έργα σας.

Τιμή: Ξεκινάει από  29.50 δολλάρια

Τα τέσσερα νέα μέλη της οικογένειας Nano είναι πλέον διαθέσιμα για προπαραγγελία , Το Nano Every και το 33 IoT θα έρθουν τον Ιούνιο, και το 33 BLE και το BLE Sense θα φτάσουν τον Ιούλιο.

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com

Leave a Comment