ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Arduino Day 2019 στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας -16/03/2019

Η μέρα Arduino είναι μια παγκόσμια γιορτή των γενεθλίων του Arduino. Είναι μια εκδήλωση που οργανώνεται τόσο από την κοινότητα όσο και από την ομάδα του Arduino, όπου συναντιούνται όσοι ενδιαφέρονται για το Arduino, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και μάθουν περισσότερα για την πλατφόρμα. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε, είτε ως διοργανωτής είτε ως συμμετέχων, από δημιουργούς και μαθητές σε επαγγελματίες προγραμματιστές και εκπαιδευτικούς.

Το 2018, πραγματοποιήθηκαν 529 εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο με δραστηριότητες, εργαστήρια, συνομιλίες και εκθέσεις έργων για ένα ευρύ φάσμα θεατών και ομάδων δεξιοτήτων.

Στην Καστοριά, το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα του ΙΕΕΕ του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας , διοργανώνουν το Arduino Day 2019 στους χώρους του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Το Arduino Day είναι παγκόσμιος εορτασμός αφιερωμένος στη δημιουργία του Arduino και φέτος θα διεξαχθεί σε πάνω από 40 περιοχές σε όλο τον κόσμο, μια από αυτές είναι η Καστοριά.

Το Arduino Day αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους τους λάτρεις του ελεύθερου λογισμικού-λογισμικού ανοιχτού κώδικα (Open Software) αλλά και του ελεύθερου υλικού (Open Hardware), όπως τους δημιουργούς του Do It Yourself (DIY), εκπαιδευτικούς, φοιτητές και το ευρύ κοινό που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το Arduino.

Το Arduino Day 2019 θα φέρει κοντά όλους τους δημιουργούς που θέλουν να παρουσιάσουν τα έργα τους. Στην εκδήλωση θα υλοποιηθούν πληθώρα παρουσιάσεων θεωρητικών και εργαστηριακών πάνω σε θέματα σχετικά με το Arduino.

 

Leave a Comment