ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Librem 5 Linux smartphone: Το πρώτο πραγματικά ασφαλές κινητό

Η Purism ξεκίνησε την κυκλοφορία του Librem 5 Linux smartphone στις 24 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε παρτίδες μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2020. Τώρα ο κατασκευαστής υλικού που είναι γνωστός για τους φορητούς υπολογιστές που λειτουργούν με Linux, μας παρουσιάζει το πρώτο smartphone του, Librem 5 Linux.

Linux

Το Librem 5 Linux θυμίζει αρκετά ένα Android smartphone. Η Purism παρουσίασε την περιήγηση στο Web, την εναλλαγή εφαρμογών, τα μηνύματα, τις επαφές και το PureOS software store μέσω του οποίου μπορείτε να εγκαταστήσετε ακόμα περισσότερες εφαρμογές.

Librem 5 Linux

Υποστηρίζεται από το Debian-basedPureOSLinux

Το Librem 5 phone υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα PureOS Linux που βασίζεται στο Debian και χρησιμοποιεί την κινητή έκδοση του γνωστού επιτραπέζιου περιβάλλοντος GNOME, το οποίο είναι γεμάτο με πολλές εσωτερικές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν από την Purism για το Librem 5 smartphone.

Το Librem 5 διαθέτει οθόνη IPS TFT 5,7 ιντσών με ανάλυση 720×1440, επεξεργαστή i.MX8M Quad-Core Cortex A53 64 bit ARM 1,5 GHz που υποστηρίζει OpenGL/ES 3.1, OpenCL 1.2, Open και Vulkan graphics, 3GB RAM και εσωτερική αποθήκευση eMMC 32GB με microSD υποδοχή επέκτασης αποθήκευσης.

Διαθέτει επίσης θύρα 802.11 a / b / g / n 2.4GHz / 5GHz, Bluetooth 4.x, GPS, θύρα USB 3.0 Type-C, συσκευή ανάγνωσης έξυπνων καρτών με υποδοχή κάρτας 2FF, υποδοχή microSIM, Wi-Fi και Bluetooth, cellular baseband, καθώς και κάμερα και μικρόφωνο. Η κύρια κάμερα είναι 13MP και η δευτερεύουσα 8MP ενώ θα συναντήσουμε και μια μπαταρία Li-ion 3.500mAh.

Το Librem 5 είναι διαθέσιμο για παραγγελία στα 699 δολάρια από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Purism. Η πρώτη παρτίδα θα στέλνεται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.

Πηγή άρθρου https://www.secnews.gr/

Leave a Comment