ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Qomu: ένα κιτ ανάπτυξης SoC που χωράει σε μια θύρα USB

Η QuickLogic Corporation ανακοίνωσε τo νέο της  κιτ ανάπτυξης Qomu, ενός συνδυασμού form factor Arm Cortex-M4F MCU + eFPGA που χωράει σε μια θύρα USB Type-A. Βελτιστοποιημένο για την πρωτοβουλία QuickLogic Open Reconfigurable Computing (QORC), το κιτ υποστηρίζεται από μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των Zephyr, FreeRTOS, SymbiFlow και Renode, τα οποία διευρύνουν την πρόσβαση και επιτρέπουν στους σχεδιαστές να αναπτύσσουν εφαρμογές σχεδόν οπουδήποτε .

Το κιτ ανάπτυξης Qomu περιέχει το  EOS S3 MCU + eFPGA SoC, το οποίο επιτρέπει ικανοποιητική επεξεργαστική ισχύ για ένα τόσο μικρό κιτ ανάπτυξης. Το MCU επιτρέπει την απρόσκοπτη ανάπτυξη λογισμικού, ενώ το ενσωματωμένο FPGA (eFPGA) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση ή την εκφόρτωση αλγορίθμων από το MCU ή για απλή εφαρμογή προσαρμοσμένης IP ή την παροχή glue logic. Ενώ το κιτ μπορεί να εφαρμόσει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς, είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για εφαρμογές αιχμής IoT - ειδικά εκείνες που απαιτούν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ισχύος και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης ή μηχανικής μάθησης.

Η πρωτοβουλία QORC της QuickLogic οδήγησε σε ένα πλήρως ανοιχτό περιβάλλον εργαλείων ανάπτυξης για το κιτ ανάπτυξης Qomu. Τα εργαλεία ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα περιλαμβάνουν εφαρμογές όπως SymbiFlow synthesis, place & route, και bitstream generation. Πολλά παραδείγματα εφαρμογών και gateway είναι άμεσα διαθέσιμα δωρεάν. Εκτός από την τυπική υποστήριξη Verilog με το SymbiFlow, το Qomu υποστηρίζει το nMigen για ροή σχεδίασης Python-to-FPGA. Πρόσθετα εργαλεία ανοιχτού κώδικα περιλαμβάνουν τα Zephyr, FreeRTOS και Remodel.

Το κιτ ανάπτυξης Qomu διατίθεται αποκλειστικά μέσω του Crowd Supply.

Πηγή άρθρου: https://www.eeworldonline.com/

Leave a Comment