ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το νέο Raspberry Pi 3 Model B + κυκλοφόρησε με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά

Το νέο Raspberry Pi 3 Model B + κυκλοφόρησε τελικά μετά από δύο χρόνια αναμονής με ένα σύνολο αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών. To Raspberry Pi 3 Model B + έρχεται με ελαφρώς ταχύτερο τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,4 GHz σε σύγκριση με τον επεξεργαστή 1,2GHz του προκατόχου του. Λόγω της ενσωματωμένης απαγωγής θερμότητας και των βελτιώσεων στην διαχείριση ισχύος, το Model B + μπορεί να φτάσει σε υψηλότερες συχνότητες ρολογιού με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.


Επιπρόσθετα το προηγούμενο μοντέλο B υποστηρίζει μόνο 2,4 GHz Wi-Fi, ενώ το B+ διαθέτει μια ασύρματη κεραία dual band 2,4 GHz και 5 GHz, με πιστοποίηση FCC, η οποία θα διευκολύνει την φθηνότερη κατασκευή και χρήση προϊόντων που βασίζονται σε αυτό το μοντέλο.

Έρχεται επίσης με Bluetooth 4.2, (σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση που είχε 4.1) και αυτό θα το χαρακτηριστικό οδηγήσει σε νέου τρόπους δημιουργίας εξατομικευμένων κόμβων IoT τους ή αλληλεπιδράσεων με άλλες έξυπνες συσκευές. Επιπλέον, το ενσύρματο διαδίκτυο έχει αναβαθμιστεί, χάρη στη χρήση της Gigabit Ethernet over USB 2.0 bridge, η οποία βελτιώνει το maximum throughput κατά τρεις φορές.

Για τους χρήστες Pi που εργάζονται με ενσύρματη σύνδεση Ethernet, το μοντέλο αυτό διαθέτει Power-over-Ethernet το οποίο δεν υποστηριζόταν μέχρι τώρα. Το Raspberry Pi Foundation στοχεύει να ξεκινήσει το δικό του αποκλειστικό PoE HAT που θα παράγει τα 5V που απαιτούνται για την τροφοδότηση αυτού του μοντέλου. Η τιμή του νέου μοντέλου είναι και αυτή γύρω στα 35$

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment