ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο πυρήνας Linux 4.2.1 θα υποστηρίζει επίσημα οθόνη αφής στο Raspberry Pi

Η οθόνη αφής στο Raspberry Pi θα υποστηρίζεται απευθείας οπό τον  πυρήνα Linux. Την Τετάρτη, ο Dmitry Torokhov εξέδωσε git pull request που προσθέτει υποστήριξη  οθόνης 7 ιντσών και 800 × 480 στον πυρήνα για την επίσημη οθόνη Raspberry Pi Touchscreen.

Μέχρι τώρα, η υποστήριξη οθόνης αφής παρέχονταν με τη βοήθεια προσαρμοσμένων πυρήνων Linux για το Raspbian, ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Debian που προορίζεται αποκλειστικά για συσκευές Raspberry Pi ή με προσαρμοσμένο patching πυρήνα.

Τώρα που το Raspberry Pi έχει απευθείας  υποστήριξη για την οθόνη αφής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη  DIY tablets και άλλων συσκευών που απαιτούν διασύνδεση οθόνης αφής.

Οι αλλαγές που προωθήθηκαν στον πυρήνα του Linux 4.21 περιέχουν περίπου  200 γραμμές  code input driver. και η οθόνη αφής 7 ιντσών για το Raspberry Pi  θα επιτρέπει στους χρήστες να ενσωνατώσουν λειτουργίες και έργα όπως  συστήματα ψυχαγωγίας, κ.α

Σύμφωνα με την πρόσφατα ενημερωμένη σελίδα του προϊόντος στο επίσημο site της Raspberry Pi, οι οδηγοί Touchscreen με υποστήριξη για touch με 10 δάκτυλα και πληκτρολόγιο οθόνης θα ενσωματωθούν στο τελευταίο Raspbian OS για πλήρη λειτουργικότητα χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο ή ποντίκι. (Η οθόνη αφής 7 ιντσών Raspberry Pi διατιμάται στα 60 δολάρια.)

Πηγή άρθρου: https://fossbytes.com/

Leave a Comment