ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Επαυξημένη πραγματικότητα με ανοιχτό κώδικα και ESP32

Η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) δεν έχει την ίδια διείσδυση με την Εικονική Πραγματικότητα (VR) και υστερεί σοβαρά από την άποψη της ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα και της προσβασιμότητας. Απογοητευμένος από αυτή την κατάσταση, ο Arnaud Atchimon δημιούργησε το CheApR, ένα headset AR ανοιχτού κώδικα, χαμηλού κόστους που μπορεί να κατασκευάσει ο καθένας στο σπίτι και να το χρησιμοποιήσει ως πλατφόρμα για περαιτέρω ανάπτυξη

Ο Arnaud εντυπωσιάστηκε από τα γυαλιά  Tilt Five AR, αλλά η τιμή αυτού του πρωτοποριακού υλικού είναι δυσπρόσιτη για τους περισσότερους ανθρώπους.

Αντ 'αυτού, σχεδίασε και δημιούργησε το δικό του σε ένα 3D εκτυπωμένο πλαίσιο , σε ESP32,  φτηνές LCD οθόνες και φακούς από ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Τα ηλεκτρονικά τοποθετούνται οριζόντια στο πάνω μέρος του πλαισίου, με τις οθόνες στραμμένες προς τα κάτω σε ένα ζευγάρι γωνιακών καθρεφτών, οι οποίοι αντανακλούν την εικόνα στους φακούς γυαλιών ηλίου και στα μάτια του χρήστη.

Ο Arnaud δοκίμασε έναν αριθμό διαφορετικών φακών και διαπίστωσε ότι ένας λεπτός φακός με ελαφριά καμπύλη λειτούργησε καλύτερα. Το ESP32 δεν εκτελεί πραγματικά το κύριο λογισμικό, απλώς χειρίζεται την εμφάνιση των εικόνων στις LCD. Οι εικόνες αποστέλλονται από έναν υπολογιστή που εκτελεί λογισμικό σε Processing. Εκτός από την απλή εμφάνιση εικόνων, το λογισμικό μπορεί επίσης να ενσωματώσει εισόδους από μια μονάδα MPU6050 IMU και ESP32 που είναι τοποθετημένη στα γυαλιά. Αυτό επιτρέπει στις εικόνες να αλλάζουν προοπτική καθώς κινούνται τα γυαλιά και να αναγνωρίζουν πρόσωπα και δείκτες AR στο περιβάλλον.

Δείτε περισσότερα για το CheApR εδώ

Όλα τα αρχεία σχεδίασης και το λογισμικό είναι διαθέσιμα στο GitHub.

Πηγή άρθρου: https://hackaday.com/

Leave a Comment