ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Hardware 101: Ένα webinar του Open Forum Europe για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής -17/06/2021

Οι ελλείψεις τσιπ στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν αποδείξει την εξάρτηση της Ευρώπης στον τομέα των ημιαγωγών. Ταυτόχρονα, η μεταποιητική βιομηχανία της Ευρώπης είναι σε καλή θέση για να λύσει αυτές τις προκλήσεις οδηγώντας την επόμενη Ανοιχτή Επανάσταση. 

Σε αυτό το webinar του Open Forum Europe που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 17:30 (CEST) (18:30 ώρα Ελλάδας) οι ομιλητές θα εστιάσουν σε μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στο Open Hardware που θα έχει σαν στόχο τις προτάσεις πολιτικής για την ΕΕ.

Στην πρόσφατα ενημερωμένη στρατηγική της για την βιομηχανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε 137 εξαρτήσεις προϊόντων στα πιο ευαίσθητα οικοσυστήματα. Το Open Hardware, ως ανοιχτή τεχνολογία, έχει τη δυνατότητα να είναι ένα εργαλείο για τη μείωση των εξαρτήσεων και την αύξηση του ελέγχου στην παραγωγή της ΕΕ.

Ο αυξημένος δυναμισμός του Open Hardware πρέπει να ληφθεί υπόψη από την άποψη της πολιτικής και να θέσει κεντρικό ρόλο σε οποιεσδήποτε μελλοντικές στρατηγικές. Ξεκινώντας από την εκτύπωση 3D, το κίνημα των makerspaces, η συνεργατική κατασκευή αναπνευστήρων και ιατρικών συσκευών κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 έως το σχεδιασμό ανοιχτών chip, το Open Hardware έχει αποδείξει ότι ήδη διαταράσσει τις καθιερωμένες διαδικασίες παραγωγής.

Ένας από τους πιο προηγμένους τομείς του Open Hardware είναι τα open chips, μια εξαιρετικά κρίσιμη εξάρτηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα open chips έχουν τη δυνατότητα να είναι επωφελή όσον αφορά την προσαρμοστικότητα, την ταχύτητα και τις δυνατότητές τους για αύξηση της ψηφιακής ανεξαρτησίας σε διάφορους τομείς, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, οι υπολογιστές αιχμής, οι λύσεις αποθήκευσης δεδομένων, η αεροδιαστημική, η ενέργεια ή η υγεία. 

Μέσω των διδαγμάτων από το Open Source Software, η Ευρώπη μπορεί να αποκομίσει τεράστια αξία από το Open Hardware για την οικονομία και τους πολίτες της. Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη συζήτηση σχετικά με ευκαιρίες και προκλήσεις του Open Hardware, τις δυνατότητές του για κλιμάκωση και υποστήριξη πιο συνεργατικής και ανοιχτής υποδομής που βασίζεται σε όλα τα άλλα επίπεδα του ψηφιακού οικοσυστήματος που γνωρίζουμε.

Περισσότερα για την εκδήλωση και το αναλυτικό πρόγραμμα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Πηγή άρθρου: https://openforumeurope.org/

Leave a Comment