ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πρόσκληση συνεργατών για την κατασκευή Fossbot

Η ΕΕΛΛΑΚ σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει το Fossbot, ένα Εκπαιδευτικό Ρομπότ Ανοικτού Κώδικα και Σχεδίων. Όλα τα 3D σχέδια και ο κώδικας για τη λειτουργία του ρομπότ είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο GitHub της ΕΕΛΛΑΚ (https://github.com/eellak/fossbot) και επιτρέπουν στον καθένα να τα κατεβάσει, να τυπώσει το ρομπότ, να συναρμολογήσει τα ηλεκτρονικά του τμήματα, να εγκαταστήσει το λογισμικό λειτουργίας του αλλά και να το βελτιώσει.

Η λειτουργία του ρομπότ βασίζεται σε Raspberry Pi και μια στοίβα λογισμικού σε Python που καταλήγει σε μια γραφική διεπαφή προγραμματισμού του ρομπότ με το Blockly

Η ΕΕΛΛΑΚ σχεδιάζει να ξεκινήσει την δημιουργία αρχικά 100 Fossbot τα οποία θα διατεθούν σε σχολεία όλης από όλες τις βαθμίδες, ενώ εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων θα προσκληθούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια αξιοποίησης του Fossbot στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των μαθημάτων. 

Για το σκοπό αυτό η ΕΕΛΛΑΚ:

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ όσους διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία  στη συναρμολόγηση αντίστοιχης πολυπλοκότητας εξοπλισμού και ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην συναρμολόγηση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών ρομπότ.  

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα.

H αμοιβή των συμμετεχόντων θα γίνει ανά συναρμολογημένο fossbot με τελική ημερομηνία συναρμολόγησης και παράδοσης στις 30/09/22.

Αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης είναι διαθέσιμες στο αποθετήριο του FOSSBOT, ΕΔΩ

Leave a Comment