ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

FarmBot – Μια Open-Source Γεωργική μηχανή CNC

Το FfarmbarmBot είναι μια ανοιχτού κώδικα CNC γεωργική μηχανή και ένα πακέτο λογισμικού σχεδιασμένο για μικρής κλίμακας  γεωργική παραγωγή ακριβείας. Παρόμοιο με τους 3D εκτυπωτές και τις milling CNC, το FarmBot λειτουργεί σε άξονες- διευθύνσεις Χ, Υ και Ζ και επιτρέπει σε εξοπλισμό όπως εισαγωγή σπόρων, ακροφύσια ποτίσματος, αισθητήρες, και εργαλεία αφαίρεσης ζιζανίων, να τοποθετηθούν με ακρίβεια και να χρησιμοποιηθούν στα φυτά και το έδαφος.

Το FarmBot είναι μια do-it-yourself λύση ανοιχτής σχεδίασης και λογισμικού, και ελέγχεται από ένα Arduino Mega 2560, μια RAMPS 1.4 shield, NEMA 17 stepper motors, ένα Raspberry Pi 3. Το υλικό του έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό, επεκτάσιμο και hackable.

Genesis-V0.9-e1443598535701
Το FarmBot ελέγχεται μέσω κινητού ή φορητού υπολογιστή, ενώ η web-based interface του μπορεί να κάνει τον σχεδιασμό του κήπου σας, τόσο απλό όσο να παίζετε FarmVille. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προγραμματισμένες ακολουθίες  βασικών εργασιών με drag and drop , να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της αρεσκείας σας, και τις αποθηκεύσετε.

FarmBot_app_650

Εν τω μεταξύ, ένα σύστημα υποστήριξης αποφάσεων ρυθμίζει την ποσότητα του νερού, των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκω , την απόσταση των σπόρων, το χρονοδιάγραμμα εργασιών, και άλλους παράγοντες με βάση το έδαφος και τις καιρικές συνθήκες, τις αναγνώσεις του αισθητήρα, την τοποθεσία και την εποχή του έτους. Και φυσικά, το FarmBot μπορεί να λειτουργήσει και με τις δικές σας παραμετροποιήσεις και ρυθμίσεις

Διαβάστε αναλυτικά για το FarmBot στο https://farmbot-genesis.readme.io/ 

Leave a Comment