ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open-Source, DIY ανακύκλωση πλαστικού

Το πλαστικό έχει περιγραφεί με πολλούς χαρακτηρισμούς, αλλά ποτέ ως πολύτιμο.Μια ομάδα στην Ολλανδία εργάζεται για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το πλαστικό, και από ένα προϊόν αποβλήτων που φράζει τους ωκεανούς, τους χώρους υγειονομικής ταφής και τα ζώα, το επανασχεδιάζει ως ένα πολύτιμο πόρο.

PreciousPlasticHeader

Η Precious Plastic φέρνει την ανακύκλωση του πλαστικού στο επίπεδο νοικοκυριού βάζοντας εργαλεία ανακύκλωσης στα χέρια των καθημερινών ανθρώπων. Όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδας της , μπορείτε ο καθένας να δημιουργήσει "το δικό του μικρό εργαστήριο ανακύκλωσης πλαστικού".

Η ομάδα της Precious Plastic  , με επικεφαλής τον Dave Hakkens που δημιούργησε το Phonebloks, σχεδίασε  DIY αρθρωτές μηχανές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να αρχίσουν την ανακύκλωση πλαστικού, μετατρέποντας το σε πολύτιμα αντικείμενα και πρώτες ύλες, όπως  νήμα για 3D εκτυπωτή. Αυτά τα πλαστικά αγαθά μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για ατομική χρήση ή  ακόμα και για α δημιουργηθεί μια μικρή επιχείρηση.

Οι μηχανές ανακύκλωσης, σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν να  χρησιμοποιούν την υλικά και εργαλεία που είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε ο καθένας, οπουδήποτε μπορεί να τις κατασκευάσει κα να τις χρησιμοποιήσει.

Τα σχέδια διανέμονται με άδειες ανοιχτού κώδικα και η  Precious Plastic παρέχει σχεδιαγράμματα, και μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο για όσους ενδιαφέρονται,

Πηγή άρθρου: http://www.shareable.net

Leave a Comment