ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Athens Mini Maker Faire 1-2 Οκτωβρίου 2016

To Athens Mini Maker Faire διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 1-2 Οκτωβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και σκοπός του είναι να συγκεντρώσει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το Making σε ένα μέρος. Στο Athens Mini Maker Faire μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε καινοτομεί, δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρεσιτεχνιών ή έχει δημιουργήσει κάποιο εντυπωσιακό νέο προϊόν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα εκθέματα που έχουν δημιουργήσει και να έρθουν σε επαφή με άλλους καινοτόμους δημιουργούς, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και να γνωρίσουν διάφορα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα.

maker

Το Maker Faire είναι μια εκδήλωση για την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την τέχνη, τη χειροτεχνία, τη μηχανική, το φαγητό, την καινοτομία και το making σε όλες τις πιθανές μορφές. Αποτελεί το μέρος ανακάλυψης όλων των νέων τεχνολογιών, εφευρέσεων και καινοτομιών. Πρόκειται για μια γιορτή για όλη την οικογένεια, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Συγκεντρώνονται άνθρωποι που φτιάχνουν κατασκευές με τα χέρια τους, σχετικά με την τεχνολογία, την τέχνη, το crafting, το DIY, την επιστήμη και την εκπαίδευση. Μπορεί να συμμετέχει κάποιος που φτιάχνει καινοτομίες, ευρεσιτεχνίες αλλά και νέα εντυπωσιακά προιόντα.

Ξεκίνησε από το Bay Area και τη Ν. Υόρκη και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο με συμμετοχή 24 Makers Faire και 125 Mini Maker Faire, με επέτειο 10 χρόνων διοργάνωσης το 2015. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE. Όλες οι διοργανώσεις έχουν τη στήριξη μεγάλων χορηγών, όπως μπορεί κανείς να δει στο www.makerfaire.com.

cropped-athensmakerfaire2

Το περιοδικό MAKE είναι το μοναδικό και μεγαλύτερο περιοδικό που είναι αφοσιωμένο στο Do-It-Yourself (DIY) σε σχέση με τα τεχνολογικά προιόντα. Το MAKE ενώνει, εμπνέει, ενημερώνει και ψυχαγωγεί μια αυξανόμενη κοινότητα πολυμήχανων ανθρώπων που δημιουργούν καταπληκτικά πράγματα στις αυλές τους, στα υπόγεια και τα γκαράζ των σπιτιών τους. Το MAKE γιορτάζει το δικαίωμα να πειραματιστούμε με την τεχνολογία με οποιοδήποτε τρόπο. Εκτός από περιοδικό και εκδήλωση, το MAKE βρίσκεται και πίσω από το blog.makezine.com, ένα κατάστημα λιανικής πώλησης για εξαρτήματα, βιβλία, μια σταθερή ροή διασκέδασης και διδασκαλίας μέσω του καναλιού του Youtube που κατέχει μια πλήρη βιβλιοθήκη οδηγιών για step by step projects.

Πίσω από τη διοργάνωση της μεγαλύτερης εκδήλωσης του making, βρίσκονται δύο άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το Athens Mini Maker Faire και μεγάλη αγάπη για το making σε όλες τις μορφές. Διοργανωτές του Athens Mini Maker Faire είναι ο Σταύρος Μεσσήνης, ιδρυτής του THE CUBE ATHENS και ο Κώστας Φονταλής, Διοργανωτής της ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην σελίδα του Maker Faire
Διαβάστε περισσότερα:

Leave a Comment