ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Drone + τουβλάκια LEGO = Lego Drone!

Τα drones έχουν γίνει  ένα από από τα πιο δημοφιλή gadgets στον πλανήτη, αν τα συνδυάσετε όμως  και με τις δημοφιλείς (για μικρούς και μεγάλους) κατασκευές LEGO, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πολύ ξεχωριστό.

Η Flybrix,  είναι μια εταιρία που πωλεί κιτ εξαρτημάτων Drone και LEGO για μικρούς και μεγάλους. Τα κιτ που κατασκευάζει, έρχονται με τα κομμάτια LEGO  και όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξετε ένα drone. Οι χρήστες μπορούν να ανακυκλώσουν τα κομμάτια, να αλλάξουν τα σχέδια και να πειραματιστούν συνεχώς με νέες ιδέες με drone.

"Το Flybrix έχει σχεδιαστεί για όλους - από μεταπτυχιακούς φοιτητές έως και το δημοτικό σχολείο", αναφέρει η ιστοσελίδα. "Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μάθησης πάνω σε ένα βασικό drone. Κάτω από τα LEGO βρίσκεται ένα πλήρες σύστημα υπολογιστή που μπορείτε να μάθετε να προγραμματίζετε χρησιμοποιώντας το περιβάλλον ανάπτυξης του Arduino."

Το Flybrix είναι φυσικά ανοιχτού κώδικα.  Ο πηγαίος κώδικας και τα ηλεκτρονικά σχέδια είναι διαθέσιμα σε όλους, ώστε να μπορείτε να πάτε τόσο βαθιά στις λεπτομέρειες που θέλετε!

Πηγή άρθρου: https://www.open-electronics.org

Leave a Comment