ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαθέσιμo το Orange Pi One Plus με Android 7.0 και σύντομα με Linux

Οι κατασκευαστές του Orange Pi κυκλοφόρησαν πρόσφατα την τελευταία έκδοση  Orange Pi One Plus. Αυτός ο φτηνός, μικροσκοπικός υπολογιστής  που μοιάζει  με το Raspberry Pi έρχεται με αρκετά χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της συσκευής είναι ο ολοκαίνουργιος επεξεργαστής Cortex A53 Quad-core της SoC - Allwinner H6 V200 με τη μονάδα GPU Mali-T720MP2. Αυτός ο επεξεργαστής έχει σχεδιαστεί για  Gigabit Ethernet interface, USB 3.0, PCI κ.λπ. Ωστόσο, στο Pi One Plus, υπάρχει μια υποδοχή USB 2.0 και microUSB για τροφοδοσία. Μπορείτε επίσης να το τροφοδοτήσετε μέσω της υποδοχής  power barrel 4V / 2A DC.

Οι προδιαγραφές αυτού του board είναι 1GB LPDDR3 RAM, υποδοχή κάρτας microSD έως 32GB, 26-pin header, and 3-in serial console header. Για έξοδο ήχου και εικόνας, υπάρχει HDMI 2.0a έως 4K @ 60Hz με HDR, CEC, HDCP. Η συσκευή διαθέτει επίσης λυχνίες τροφοδοσίας και κατάστασης, δέκτη IR και κουμπί λειτουργίας.

Προχωρώντας στο λογισμικό που τροφοδοτεί τη συσκευή, αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα υποστηρίζει το Android 7.0. Ωστόσο, θα προστεθεί σύντομα η υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Linux, όπως το Ubuntu και το Debian,  καθώς γίνονται θα προστεθεί σύντομα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες τα Linux images αναμένεται να βασίζονται στον παλαιό πυρήνα του Linux 3.10.

Πηγή άρθρου: https://www.open-electronics.org

2 thoughts on “Διαθέσιμo το Orange Pi One Plus με Android 7.0 και σύντομα με Linux

  1. Πως και δεν έχει Linux και έχουν βάλει αρχικά μόνο Android ; Είναι πιο “ελαφρύ” ;
    Μου κάνει εντύπωση η εντυπωσιακή έξοδος εικόνας! 4Κ ;;
    Το πατροπαράδοτο Raspberry Pi 3 Model B, μέχρι τι έξοδο εικόνας μπορεί να βγάλει;

Leave a Comment