ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εύκολη δικτύωση των Raspberry Pi με το PiServer

Το Ίδρυμα Raspberry Pi  κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο για να διευκολύνει τη δημιουργία ενός δικτύου με υπολογιστές Raspberry σε μια επιχείρηση ή σε μια τάξη.

Το λογισμικό PiServer επιτρέπει τη ρύθμιση δικτύων υπολογιστών Raspberry Pi χωρίς να χρειάζεται να διαμορφώνετε και να ενημερώνετε ξεχωριστά κάθε συσκευή. Το PiServer θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε όσους χρησιμοποιούν ένα δίκτυο Raspberry Pi σε μια τάξη , ως  media centers σε ολόκληρο το σπίτι ή ως  συστήματα βιομηχανικού ελέγχου σε ένα εμπορικό περιβάλλον. Υπάρχει επίσης ένα δυνητικό πλεονέκτημα μιας από κάθε ένα από τα Pi δεν χρειάζεται να βασίζονται στη πιο αργή αποθήκευση της κάρτας SD.

Κάθε Raspberry Pi εκκινεί από ένα κοινό σύστημα αρχείων σε κεντρικό διακομιστή ή υπολογιστή που εκτελεί το λογισμικό PiServer. Κάθε Pi μπορεί να έχει την ίδια ρύθμιση ή διαφορετικά boards μπορούν να διαμορφωθούν έτσι ώστε να εκτελούν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, ενώ εξακολουθούν να διαχειρίζονται κεντρικά.

Το PiServer έχει σχεδιαστεί για χρήση με την τελευταία έκδοση του Pi, το Raspberry Pi 3 Model B, το οποίο έχει τη δυνατότητα να εκκινεί μέσω ενός δικτύου Ethernet. Το εργαλείο εξασφαλίζει ότι ότι τα Pi boards θα  παίζουν  χωρίς προβλήματα με άλλες συσκευές στο τοπικό δίκτυο, απλοποιώντας τη διαδικασία  την διαδικασία ρύθμισης DHCP και TFTP.

Ο Gordon Hollingworth, διευθυντής της μηχανικής λογισμικού στο Raspberry Pi Foundation, λέει ότι το PiServer περιλαμβάνει μια  "μεγαλύτερη λειτουργικότητα" από ό, τι παρόμοια εργαλεία της  κοινότητας όπως το PiNet και είναι ιδανικό  για βιομηχανικές λύσεις Raspberry Pi καθώς και στην τάξη.

Το PiServer συνοδεύεται από την τελευταία έκδοση του Raspbian για υπολογιστές x86. Μόλις  το κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το Raspbian για το x86, η εγκατάσταση του PiServer για τη διαμόρφωση ενός δικτύου καρτών Pi είναι σχετικά απλή όταν ακολουθείτε τις οδηγίες που βρίσκονται  εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.techrepublic.com

One thought on “Εύκολη δικτύωση των Raspberry Pi με το PiServer

Leave a Comment