ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για συμμετοχή στο εργαστήριο «Μετασχηματίζοντας ενεργειακά συστήματα στην εποχή των κοινών” από το P2P lab στο makerspace Tzoumakers

To P2P Lab ανακοινώνει ανοικτό κάλεσμα για κατασκευή λύσεων με επίκεντρο την ενέργεια με τίτλο: «Μετασχηματίζοντας ενεργειακά συστήματα στην εποχή των κοινών».
Κινητήρια δύναμη πίσω από τη διοργάνωση αυτού του εργαστηρίου αποτελούν δραστηριότητες εξόρυξης υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Στο πλαίσιο αυτό, θα ξεκινήσουμε έναν κριτικό διάλογο για το πώς παράγεται και καταναλώνεται η ενέργεια σήμερα στην κοινωνία με στόχο την αναζήτηση και τη δημιουργία ουσιαστικών λύσεων. Θα κατασκευάσουμε ενεργειακά συστήματα μικρής κλίμακας (π.χ. ανεμογεννήτρια, υδρογεννήτρια) που βασίζονται στα ψηφιακά κοινά. Οι κατασκευές θα προκύψουν μέσα από τη συνεργασία επιστημόνων, ακτιβιστών και τοπικών κοινοτήτων οι οποίες αναζητούν σχετικές εναλλακτικές λύσεις.Συνεπώς, καλούμε ενδιαφερόμενους σχεδιαστές/makers να κατασκευάσουν τεχνολογικές λύσεις για τον τομέα της ενέργειας σε ένα πενταήμερο εργαστήριο που θα λάβει χώρα στο Tzoumakers.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Μαΐου 2020 στο εργαστήριο των Τζουμέικερς και διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Distributed Design Market Platform με την υποστήριξη του έργου Cosmolocalism.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ανάληψη κατασκευής μιας λύσης: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου.
Αιτήσεις: εδώ.
(Η απλή συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη)

Περισσότερες πληροφορίες για το κάλεσμα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.p2plab.gr/en/archives/1873.

Εργαστήριο σε εξέλιξη:
Έχει συσταθεί μια ομάδα για την ανάπτυξη μεθοδολογίας για την καταγραφή των εργαλείων που κατασκευάζουμε. Αν είσαι σχεδιαστής/στρια, αρχιτέκτονας, μηχανολόγος ή όποια/ος άλλος και θέλεις να βοηθήσεις με τις γνώσεις και εμπειρίες σου σε αυτό το εργαστήριο, επικοινώνησε μαζί μας (tzoumakers@protonmail.com) για να συμπεριληφθείς στην ομάδα εργασίας! (Μπορείς να βοηθήσεις και απομακρυσμένα!). Η σωστή καταγραφή και τεκμηρίωση των εργαλείων είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρήσουμε την ανοιχτότητά τους.

Πηγή άρθρου: http://www.tzoumakers.gr/events/

Leave a Comment