ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέα από τον πλανήτη… planet.ellak.gr: Το MX Linux Fluxbox RaspberryPi Respin κυκλοφόρησε επίσημα για το Raspberry Pi

Η ομάδα του MX Linux ανακοίνωσε την κυκλοφορία του MX Linux Fluxbox Community Respin για Raspberry Pi. Ας δούμε τι περιλαμβάνει.

Το MX-Fluxbox Raspberry Pi respin είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο και πριν μερικές εβδομάδες δόθηκε στην κυκλοφορία η πρώτη του έκδοση. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, χρησιμοποιεί από προεπιλογή τον εξαιρετικά ελαφρύ διαχειριστή παραθύρων Fluxbox και όπως και το MX Linux.

Το MX Linux Fluxbox RaspberryPi Respin βασίζεται στο επίσημο Raspberry Pi OS (πρώην Raspbian). Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πρόσβαση στα εργαλεία του Raspberry OS όπως το βοηθητικό πρόγραμμα Raspberry Pi Configuration, αλλά και στα χρήσιμα εργαλεία ρύθμισης του MX για την πλήρη διαμόρφωση του MX Linux και τον πλήρη έλεγχο του Raspberry Pi.

Το περιβάλλον του Fluxbox περιλαμβάνει στοιχεία από τα περιβάλλοντα GNOME, Xfce και LXDE και έρχεται προεγκατεστημένο με μερικές δημοφιλείς εφαρμογές όπως τον Palemoon browser, το Claws Mail, το VLC, τον διαχειριστή αρχείων Thunar, τον επεξεργαστή κειμένου FeatherPad και ως IDE τα Geany και Thonny. 

Ως προεπιλεγμένο εργαλείο διαχείρισης σύνδεσης δικτύου χρησιμοποιεί το NetworkManager ενώ στην επιφάνεια εργασίας θα βρείτε και το Conky Manager με μια μεγάλη συλλογή από δείκτες και πληροφορίες.

μεγάλη συλλογή από δείκτες και πληροφορίες

Το MX Linux Fluxbox Respin για Raspberry Pi είναι συμβατό με

  • Raspberry Pi 3 Model B,
  • Raspberry Pi 3 Model B +
  • Raspberry Pi 4 Model B (
  • Raspberry Pi 400

Υποστηρίζει επίσης θύρες GPIO για προγραμματισμό μέσω Scratch και Python, θύρα κάμερας, καθώς και εκκίνηση από μονάδες flash USB ή SSD που συνδέονται με USB.

Να σημειώσουμε ότι, όπως και στο Raspberry Pi OS, τα Netflix / Hulu / Disney / Spotify και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες ροής ήχου / βίντεο δεν παίζουν, αλλά αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα λόγω της τεχνολογίας Digital Rights Management (DRM).

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το MX Linux στο Raspberry Pi, μπορείτε να το κατεβάσετε από τη σελίδα ανακοίνωσης της κυκλοφορίας του στις παραπομπές.

Παραπομπές

Πηγή άρθρου: https://planet.ellak.gr/ https://cerebrux.net/

Leave a Comment