ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

AIfES: Ένα Framework ανοιχτού κώδικα για εισαγωγή Τεχνητής Νοημοσύνης στο Arduino

Το Arduino Project και το Fraunhofer IMS συνεργάστηκαν για την κυκλοφορία του AIfES, ενός αυτόνομου framework ανοιχτού κώδικα τεχνητής νοημοσύνης (AI) βασισμένου στην γλώσσα προγραμματισμού C.

Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν το AlfES σε ένα έργο Arduino μέσω του διαχειριστή βιβλιοθηκών του ολοκληρωμένου περιβάλλοντος ανάπτυξης του Arduino. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AlfES για να τρέξετε και να εκπαιδεύσετε αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης ακόμη και σε μικρότερους μικροελεγκτές (όπως το 8-bit Arduino Uno).

Αυτό σας επιτρέπει να αναπτύξετε συσκευές αιχμής και Internet of Things (IoT) που είναι ανεξάρτητες από το cloud και να μπορούν να επεξεργαστούν έξυπνα αισθητήρες χώρου. Εκτός από την άδεια GPLv3 για έργα ανοιχτού κώδικα, η AlfES παρέχει αδειοδοτήσεις επί πληρωμή για εμπορικά έργα.

Το AIfES είναι πολύ παρόμοιο με και συμβατό με τα γνωστά πλαίσια Python ML όπως το TensorFlow, το Keras ή το PyTorch, Στην τρέχουσα έκδοση, υποστηρίζονται τα Feedforward Neural Networks (FNN), τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν εντελώς ελεύθερα. Επίσης, οι δημοφιλείς λειτουργίες ενεργοποίησης όπως ReLU, Sigmoid ή Softmax είναι ήδη ενσωματωμένες. Στο εγγύς μέλλον θα ακολουθήσει μια πλήρης εφαρμογή των Convolutional Neural Networks (ConvNet).

Διαβάστε περισσότερα για το AIfES εδώ

Leave a Comment