ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δημοσιεύθηκε η έκθεση “The 2021 State of Open Source Hardware” από το OSHWA

Πριν από λίγες ημέρες, το OSHWA (Open Source Hardware Association) , σε συνεργασία με το Engelberg Center on Innovation Law & Policy at NYU Law δημοσίευσε την έκθεση The 2021 State of Open Source Hardware.   Αυτή η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα από το OSHWA’s Open Hardware Certification Program, το ετήσιο Open Hardware Summit, και την ετήσια έρευνα Open Hardware Community Survey.

Χάρτης που δείχνει τη γεωγραφική εμβέλεια των εγγραφών υλικού ανοιχτού κώδικα με την πάροδο του χρόνου.

Η πρόοδος του υλικού ανοιχτού κώδικα είναι εντυπωσιακή. Στα έντεκα χρόνια από το πρώτο Open Hardware Summit, έχουμε δει το ανοιχτό υλικό να αναπτύσσεται, με νέες κοινότητες να δημιουργούν νέο υλικό για νέες χρήσεις σε όλο τον κόσμο.  Εκατοντάδες κομμάτια υλικού ανοιχτού κώδικα έχουν πιστοποιηθεί ως συμβατά με τον ορισμό Open Hardware από χώρες σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική. 

Γράφημα που συνδέει τους τύπους πιστοποιημένου υλικού ανοιχτού κώδικα με τις χώρες από τις οποίες προέρχεται το υλικό.

Ένα ευρύ φάσμα εταιρειών έχει δημιουργηθεί και αναπτυχθεί με βάση το υλικό ανοιχτού κώδικα. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στην ακαδημαϊκή κοινότητα, την επιστήμη, την ιατρική και σε πολλούς άλλους τομείς έχουν συμβάλει στη διεύρυνση του αντίκτυπου του ανοιχτού υλικού με αναρίθμητους τρόπους.  

Τα αποτελέσματα της έρευνας καθιστούν σαφές ότι οι άνθρωποι κάνουν το υλικό ανοιχτό για διάφορους λόγους και χρησιμοποιούν ανοιχτό υλικό για να καλύψουν μια σειρά αναγκών..\ Τα μέλη της κοινότητας μελετούν σχέδια, τα προσαρμόζουν και βασίζονται σε υπάρχοντα σχέδια για να επιτύχουν τους στόχους τους. Το ανοιχτό υλικό χρησιμοποιείται στη διδασκαλία, στην ανάπτυξη εμπορικών προϊόντων και σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ

Πηγή άρθρου: https://www.oshwa.org/

Leave a Comment