ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το εργαλείο ανοιχτού κώδικα της Barilla για τέλεια ζυμαρικά

Το μαγείρεμα ζυμαρικών είναι ίσως ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα. Όμως, όπως επισημαίνει η εταιρεία παρασκευής ζυμαρικών Barilla στον ιστότοπό της, μπορείτε να μειώσετε τις εκπομπές CO₂ του γεύματός σας (και να εξοικονομήσετε ρεύμα) έως και 80% αν απλώς αφήσετε τα ζυμαρικά να καθίσουν στο ζεστό νερό αντί να τα βράζετε όλη την ώρα - μια τεχνική γνωστή ως παθητικό μαγείρεμα.

Το κόλπο είναι η σωστή χρονική στιγμή, οπότε σε μια αρκετά εκπληκτική κίνηση, η Barilla κυκλοφόρησε το σχέδιο για μια συσκευή ανοιχτού κώδικα που θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε αυτήν την τεχνική εξοικονόμησης ενέργειας. Ομολογουμένως δεν είναι ένα τρομερά πολύπλοκο κομμάτι υλικού, που αποτελείται από κάτι περισσότερο από ένα Arduino Nano 33 BLE, έναν ανιχνευτή NTC και μια λίγα εξαρτήματα σε μια θήκη που εκτυπώνεται με 3D. Αλλά η τεκμηρίωση είναι εξαιρετική και πρέπει να δώσουμε στην Barilla τα εύσημα για την προσπάθεια της,

Οι μαγνήτες στην τρισδιάστατη εκτυπωμένη θήκη το αφήνουν να κολλήσει στο καπάκι της κατσαρόλας σας και όταν εντοπίσει ότι το νερό βράζει, το gadget ειδοποιεί το τηλέφωνό σας (τουλάχιστον για αυτήν την έκδοση της συσκευής, απαιτείται εφαρμογή Android ή iOS) ότι είναι ώρα να βάλετε μέσα τα ζυμαρικά. Λίγα λεπτά αργότερα θα σας πει πότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον καυστήρα, μετά από αυτό το μόνο θέμα είναι να περιμένετε την ειδοποίηση ότι τα παθητικά μαγειρεμένα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα να βγουν έξω.

Αναγνωρίζουμε ότι σε κάποιο επίπεδο αυτό είναι μια διαφήμιση για τα ζυμαρικά Barilla. Αλλά αν μια εταιρεία θέλει να ξοδέψει τα διαφημιστικά της δολάρια για την ανάπτυξη χρήσιμων gadget ανοιχτού κώδικα που μπορούν να κατασκευαστούν από το κοινό, δεν θα πρέπει να παραπονιόμαστε.

Πηγή άρθρου: https://hackaday.com/

Leave a Comment