ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

H ετήσια έκθεση του Arduino είναι διαθέσιμη!

Δημοσιεύθηκε η έκθεση για το 2023  του arduino.cc. Το 2023 κυκλοφόρησαν , νέα, σημαντικά έργα ανοιχτού κώδικα - τόσο σε hardware όσο και λογισμικό – καθώς και  ένας εκπληκτικός αριθμός βιβλιοθηκών, αυξάνοντας τους κοινόχρηστους πόρους του arduino  με ρυθμό ρεκόρ.

Το 2023 to arduino μπήκε στο Zephyr® Project, και κυκλοφόρησε πέντε νέα hardware ανοιχτού κώδικα,πέντε νέες εκδόσεις του Arduino IDE 2.x,13 και νέες εκδόσεις με εργαλεία γραμμής εντολών, 12 νέες επίσημες βιβλιοθήκες και 13 εκδόσεις των επίσημων board packages. Ακόμα υποστηρίχθηκε σημαντικά η  MicroPython – με την δημοσίευση ενός   νέου εργαλείο εγκατάστασης και δημιουργία ευρετηρίου πακέτων.

Η κοινότητα του Arduino έχει δείξει ξεκάθαρα την αγάπη της και για τον ανοιχτό κώδικα. Κατά το 2023, 1.068 νέες βιβλιοθήκες προστέθηκαν (+20% σε ένα χρόνο!) και κυκλοφόρησαν 101 νέες εκδόσεις πακέτων community boards. Από την πλευρά του περιεχομένου,205 νέα σεμινάρια ανοιχτού κώδικα δημοσιεύτηκαν στο νέο Project Hub του Arduino

Η Έκθεση 2023 περιλαμβάνει επίσης μια κατάταξη των πιο ενεργών συγγραφέων και συντηρητών βιβλιοθηκών, οι οποίοι παρέχουν μια απίστευτη υπηρεσία σε ολόκληρη την κοινότητα με τη σκληρή δουλειά τους στο όνομα του ανοιχτού κώδικα.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση για το 2023 του arduino εδώ

Πηγή άρθρου: https://blog.arduino.cc/

Leave a Comment