ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

4 ιδέες αναβάθμισης του αυτοκινήτου σας με το Arduino

Από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης μέχρι το κλασικό Pimp My Ride του MTV, οι άνθρωποι επισκευάζουν, αναβαθμίζουν και τροποποιούν τα αυτοκίνητά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα, με την έλευση των ανοιχτών τεχνολογιών χαμηλού κόστους, όπως το Arduino, έχουν ανοίξει νέοι δρόμοι τροποποίησης των οχημάτων.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρουσιάσουμε μερικά έργα που κάνουν χρήση του Αrduino στο αυτοκίνητο

(Disclaimer: Αν επιλέξετε να δοκιμάσετε ένα από αυτά, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία πριν κάνετε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια του οχήματός σας.

1.Ένδειξη ταχύτητας για το παρμπρίζ σας

Αυτό το έργο του Bill Wong, σaς επιτρέπει να βλέπετε την τρέχουσα ταχύτητά σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας μακριά από το δρόμο. Ο Wong συνέδεσε ένα Arduino Uno με τη θύρα OBD-II του αυτοκινήτου του και τον προγραμμάτισε για να εμφανίζει την τρέχουσα ταχύτητά σε μια οθόνη επτά τμημάτων. Από εκεί, η ταχύτητα προβάλλεται μέσω ενός φακού Fresnel επάνω σε ένα μικρό κομμάτι γυαλιού teleprompter τοποθετημένο στο παρμπρίζ.

Από την αρχική κατασκευή, ο Wong έχει δοκιμάσει δύο παραλλαγές του έργου του HUD που πειραματίζονται με διαφορετικές θέσεις προβολής και υλικά οθόνης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα παρακάτω.

Οδηγίες | 1.1 | 2.0

 

2.Απομακρυσμένη εκκίνηση χρησιμοποιώντας ένα φορητό υπολογιστή ή ένα smartphone

Η απομακρυσμένη εκκίνηση υπάρχει εδώ και καιρό,  αλλά ξέρατε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα Arduino για να προσθέσετε αυτό το χαρακτηριστικό σε παλαιότερα οχήματα; Αυτό το περίπλοκο έργο του ChrisJohnson55 , του επιτρέπει να ξεκινήσει το Subaru Forester μέσω Bluetooth. Είχε κάποια προβλήματα να πάρει το έργο να δουλεύει με το Android τηλέφωνο  του, αλλά όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, λειτουργεί καλά με το laptop του.

Μια σύντομη προειδοποίηση: Η ταλάντωση με το σύστημα ανάφλεξης του οχήματος μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν γίνει σωστά. Προχωρήστε με προσοχή!

Οδηγίες

 

3.Βοηθός στάθμευσης

Αν  σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε ένα μικρό γκαράζ ή σε περιορισμένο χώρο, καταλαβαίνετε πιθανώς την αγωνία του να μην γνωρίζετε πόσο περιθώριο έχετε καθώς σταθμεύετε, Ο χρήστης rclymer θέλησε να λύσει αυτό το πρόβλημα με ένα Arduino, μερικά LED και έναν απομακρυσμένο αισθητήρα χαμηλού κόστους.

Καθώς το αυτοκίνητό  πλησιάζει πιο κοντά στον αισθητήρα, το Arduino εμφανίζει πράσινα, κίτρινα και κόκκινα φώτα για να σας ενημερώσει πότε πρέπει να σταματήσετε. Το καλύτερο από όλα, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τον κώδικα του έργου για να ορίσετε διαφορετικές αποστάσεις ειδοποίησης.

Οδηγίες

4.Έγχρωμος εσωτερικός φωτισμός με LED μέσω Bluetooth

Χρησιμοποιώντας μερικά φώτα LED χαμηλού κόστους και ένα Arduino, αυτό το έργο από την Ardumotive.com σάς επιτρέπει να ελέγχετε το χρώμα του εσωτερικού σας φωτισμού μέσω Bluetooth χρησιμοποιώντας μια δωρεάν εφαρμογή Android. Μάλιστα τα φώτα χαμηλώνουν αυτόματα μέσα και έξω όταν ανοίγουν και κλείνουν οι πόρτες .

Οδηγίες

Ένα πλήρες σύστημα έξυπνου αυτοκινήτου

Παρόλο που δεν είναι ένα έργο που μπορείτε να δοκιμάσετε εύκολα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτό το σύστημα έξυπνου αυτοκινήτων σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο από τον μηχανικό υπολογιστών Μιχάλη Βασιλάκη. Αυτό το σύστημα διαθέτει φωνητική εντολή ,  virtual assistant, υποβοήθηση στάθμευσης, φωνητικό έλεγχο για φώτα και φλάς και πολλά άλλα.

Για μια παρουσίαση όλων των λειτουργιών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Πηγή άρθρου: https://opensource.com/

Leave a Comment