ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η γλώσσα προγραμματισμού Julia, διαθέσιμη και στο Raspberry Pi

Οι χρήστες του Raspberry Pi που αναζητούν νέους τρόπους να αξιοποιήσουν τις  δυνατότητες του Raspberry Pi , έχουν τώρα την δυνατότητα να χρησιμοποιούσουν την ελεύθερη, ανοιχτού κώδικα γλώσσα προγραμματισμού Julia.

Η ομάδα πίσω από τη γλώσσα προγραμματισμού Julia έκανε port στο Raspberry Pi τη Julia προσθέτωντας υποστήριξη για το GPIO, το Sense HAT και το Minecraft.

Ο Viral Shah, ένας από τους συν-δημιουργούς της Julia, δήλωσε:

"Ο συνδυασμός της απόδοσης της Julia και του υλικού του Pi ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες. Η Julia στο Pi θα προσελκύσει νέες κοινότητες και θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων εφαρμογών σε πανεπιστήμια, ερευνητικά εργαστήρια και μονάδες υπολογιστών. Αντί να γίνεται μεταφορά των δεδομένων αλλού για προηγμένες αναλύσεις, μπορεί απλά να γίνει επεξεργασία στο ίδιο το Pi με τη χρήση της Julia.
Το port στο ARM πήρε λίγο xρόνο, αφού ξεκινήσε σε μια εποχή που το LLVM στο ARM δεν ήταν πλήρως ώριμο. Υπήρχε μια παρέα ανθρώπων που συνέβαλαν σε αυτό - δουλεύοντας για πολύ καιρό. Ο Yichao έκανε ένα σημαντικό μέρος της σκληρής δουλειάς, αφού το χρησιμοποίησε για τα πειράματά του. Οι λάτρεις στο Berkeley Race car project έβαλαν επίσης τη Julia και το JUMP στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, δίνοντας μια αρκετά συναρπαστική εφαρμογή. Πιστεύουμε ότι θα δούμε πολλές ακόμα εφαρμογές."

Στην ιστοσελίδα του Raspberry Pi Foundation, μπορείτε να βρείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης της Julia στο Raspberry Pi.

Πηγή άρθρου: https://www.open-electronics.org

Leave a Comment